Placinta pe lespede

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta pe lespede

Ingrediente

  • 1kg faina.
  • 50g drojdie.
  • 2 lingurte de zahar brun.
  • 5 linguri ulei.
  • 4 galbenusuri.
  • 800 gr branza de vaci proaspata
  • 50 gr stafide(tocate).
  • 1/2 lingurita de sare.
  • 500-700 ml apa calduta.

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina ,drojdie,galbenurile(4)sare,zahar si cele 700 ml apa calduta,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui.Se lasa sa dospeasca cel putin 45 de minute.

Se unge masa cu ulei si apoi luam din aluat cate o bucata de marimea unui mar,o intindem pe masa, punem umplutura de branza proaspata de vaci amestecata cu stafide maruntite si 2 lingurite de zahar brun.

Se pune o tigaie de teflon pe foc la incins cu o lingurita de ulei,apoi punem placinta la prajit si o lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti.Aceasta placinta se tine cam 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte.Le putem servi cu smantana pe deasupra.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise