autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta picanta cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1,2 kg cartofi fainosi, , 1 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , 25 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , 1 lingura codite de ceapa verde taiata rondele.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200gr.C.
Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.
Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.
Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, se sareaza si se pipereaza.
Se incing intr-o tigaie mare de fonta untul si uleiul, se adauga cartofii si se netezesc cu o lingura. Se prajesc, la foc mic, circa 30 de minute, clatinand din timp in timp tigaia, ca sa nu se prinda de fund si de margini.
Dupa ce s-au rumenit dedesubt, se rastoarna cartofii pe un platou incins, se garnisesc cu rondele de codite de ceapa si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta picanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifla pentru hamburger

Chifla pentru hamburger

Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia uscata.Laptele se incalzeste putin si se

7 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca si cozonac pentru diabetici

Pasca si cozonac pentru diabetici

Cozonacul si cu pasca sunt facute cu fructoza in loc de zahar, astfel incat sa se bucure de ele toti

6 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi fainosi
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura codite de ceapa verde taiata rondele.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti