Se incinge cuptorul la 200gr.C.
Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.
Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.
Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, se sareaza si se pipereaza.
Se incing intr-o tigaie mare de fonta untul si uleiul, se adauga cartofii si se netezesc cu o lingura. Se prajesc, la foc mic, circa 30 de minute, clatinand din timp in timp tigaia, ca sa nu se prinda de fund si de margini.
Dupa ce s-au rumenit dedesubt, se rastoarna cartofii pe un platou incins, se garnisesc cu rondele de codite de ceapa si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii