autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placinta picanta cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1,2 kg cartofi fainosi, , 1 ceapa verde tocata marunt, , sare, , piper negru macinat, , 25 g unt, , 2 linguri ulei de masline, , 1 lingura codite de ceapa verde taiata rondele.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200gr.C.
Se spala bine cartofii si se coc circa o ora, pana ce s-au patruns.
Se curata de coaja si se pun intr-un castron mare.
Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, se sareaza si se pipereaza.
Se incing intr-o tigaie mare de fonta untul si uleiul, se adauga cartofii si se netezesc cu o lingura. Se prajesc, la foc mic, circa 30 de minute, clatinand din timp in timp tigaia, ca sa nu se prinda de fund si de margini.
Dupa ce s-au rumenit dedesubt, se rastoarna cartofii pe un platou incins, se garnisesc cu rondele de codite de ceapa si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta picanta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti scotieni facuti in casa

Biscuiti scotieni facuti in casa

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina

7 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Piroske cu cartofi

Piroske cu cartofi

Smintina se pune in vas se adauga bicarbonatul stins cu otet,sarea,zaharul si jumatate din cantitatea

38 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,2 kg cartofi fainosi
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • sare
  • piper negru macinat
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura codite de ceapa verde taiata rondele.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa