autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

placinta poale in brau

Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mioara Orasanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2010

Ingrediente
1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat:
Se pune faina ,oauale,sarea ,laptele se incalzeste si se pune zaharul( un pahar) sa se topeasca .Separat se face maiaua cu putin lapte drojdia si doua ling zahar,si binenteles se pune peste faina cu 2 plic zahar vanilat si coaja de lamaie si se framanata bine si cu untura incalzita.
Dupa ce este bine framantata se da 40 min la dospit.

Pentru unplutura:

Se rade branza prin partea mica,se pun doua oua peste zahar vanilat,un pahar zahar si coaja de lamaie,se mesteca bine si se pune si grisul sa nu fie foarte moale.


Se ia din aluat se intinde cu mana o foicica se pune 2 ling de branza si se inpacheteaza ca in plic ,si se pun toate placintele in tava unsa cu untura.

Dupa ce s-a copt de ung cu miere si se presara cu zaharul pudra.

POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "placinta poale in brau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Semifreddo cu fructe uscat, alune si nuci

Ouale se bat toate impreuna cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mierea si se continua

1 vot    2 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul lingura cu lingura ,se amesteca pesmetul cu praful de

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petre , 14 februarie 2010

    Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.

  • Fara foto

    o moldoveanca.... , 12 februarie 2010

    -cred ca 500 ml lapte, nu 50..... - placintele poale-n brau traditionale sunt cu branza de oi framantata, nicidecum cu telemea...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina,4 oua,un varf cutit sare, cubutele drojdie,3 pliculete zahar vanilat,doua pahare zahar,50 ml lapte ,3 linguri untura,coaja de lamaie rasa,3 linguri miere de albine,un plic zahar pudra,branza telemea ,4 linguri gris.

Raporteaza reteta

Petre

Ies mai gustoase daca se fac cu branza de vaca sau chiar cas de vaca framantat si o mana buna de stafide. Inainte de a le da la cuptor se ung cu un ou batut cu o pensula sau cateva pene din aripa unei pasari taiate. La scoaterea din cuptor se pot da numai cu apa cu zahar pentru a prinde luciu si a putea presara zahar pudra.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu ciocolata si cirese