autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta pufoasa cu mere

Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FlorinaB (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
-400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia, -1 cub de drojdie proaspata, -1 cana de ulei, -1/2 cana de apa minerala, -3 linguri de zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina se amesteca cu zaharul. Drojdia se desface in putina apa calda (nu fierbinte) si se pune peste faina. Intr-o cana se pune jumatate apa minerala si jumatate ulei. Aceste amestec se pune, de asemenea peste faina cu zahar si drojdie. Se framanta un aluat si se lasa sa creasca in jur de 30 de minute.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie mare care se unge uniform cu maiaua rezultata din jumatate de cana de ulei cu jumatate de cana de faina. Se impacheteaza aluatul si se mai lasa inca 10 minute sa se aseze maiaua. Dupa aceea se framanta din nou, se imparte in doua parti din care se intind foile. Intre foi se pun merele calite cu zahar si scortisoara. Inainte de a se baga la cuptor placinta se inteapa in cateva locuri cu furculita. Se da la copt cca. 20 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta pufoasa cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Apa, zaharul si cacaoa se fierb, se adauga rahatul, stafidele (puse in prealabil la macerat in putin

16 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -400 gr.faina + jumatate de cana faina pt. maia
  • -1 cub de drojdie proaspata
  • -1 cana de ulei
  • -1/2 cana de apa minerala
  • -3 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Trandafiri din aluat foietaj si mere