Placinta rustica cu struguri

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Placinta rustica cu struguri

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1kg faina
  • 1ou
  • 1pahar cu iaurt
  • 1pahar cu lapte cald
  • 1plic drojdie uscata
  • 1pachet de unt
  • 1lingurita cu sare
  • 2linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • struguri
  • zahar brun
  • IN PLUS
  • 1galbenus
  • 2-3linguri nuca macinata

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se amesteca totul apoi se framanta adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a terminat untul si aluatul a devenit elastic,se acopera si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Aluatul crescut se imparte in doua,se intinde o foaie mare nu prea subtire,se taie marginile obtinand o forma regulata de patrat,se taie patratul in fasii egale de 6-8cm,se pun boabe de struguri pe fiecare,se presara zahar brun,se aduna aluatul peste struguri sigilaind bine sa nu se desprinda la copt apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt;al doi-lea rulou se pune in continuarea primului si tot asa,pana se umple tava.

Se lasa la crescut 30min,apoi se unge cu galbenus iar deasupra se presara cu nuca macinata.Se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie 15min,apoi se scoate,se taie si se serveste.

Cu aluatul ramas,se face o alta placinta sau este foarte bun pentru branzoaice.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure