Placinta sarata cu zucchini

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta sarata cu zucchini

Ingrediente

  • 150 gr faina alba
  • 100 gr faina neagra
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 170-200 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri sos chili
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • sare si piper
  • Pentru uns: un galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta. Terminam de framantata cand aluatul nu se mai lipeste de degete.

Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru 45-60 minute.

In acest timp e numai bine sa ne ocupam de umplutura.

Curatam zucchini si il taiem felii apoi il saram si piperam si il prajim putin pe ambele parti pe un gratar sau o tigaie incinsa asa cum am facut eu (fara ulei).

Ceapa si ardeiul le feliem si le calim pe rand intr-o lingura de ulei. Punem toate legumele pe o farfurie.

Aluatul dospit il asezam pe masa de lucru tapetata cu faina si il intindem sub forma rotunda cu aprox 6 cm mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa. ( mie mi-a mai ramas putin aluat din care am facut o super mini pizza :) )

Ungem aluatul cu sosul chili peste care asezam ceapa si ardeiul. Batem oul + albusul cu o furculita, punem putin sare si piper si turnam peste legume. Deasupra asezam dovlecelul de jur imprejur pe toata suprafata. Tragem marginile aluatului peste umplutura.

Ungem marginea, dar si restul cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 25-30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor, feliem si servim cald. Dar la fel de bine se poate servi si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise