autor:

maria mihalache

» » Aperitive

Placinta taraneasca cu carne de porc

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2015

Ingrediente
Pentru aluat, 100 ml lapte, 150 ml apa minerala, 100 ml ulei, 600 g faina, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare, 3,5 g drojdie uscata, Pentru umplutura, 600 g carne de porc tocata, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine), 3 oua, 1 lingurita cimbru, sare dupa gust, piper macinat dupa gust, faina pentru tapetat forma, ulei pentru uns forma, 1 galbenus pentru uns placinta, 1 lingura de lapte

Dificultate: Medie Timp: 3h

206 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.
Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura........Dam carnea prin masina de tocat.
Curatam ceapa ,o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.
Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.
Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul.Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min.
Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit.

Separat spargem ouale,le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit.Amestecam.
Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.
Ungem o tava(eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22)cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii.
Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii.
Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor ,la 180 grade ,pentru circa 40-45 min,pana cand placinta este frumos rumenita.



Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi.


Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta taraneasca cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Platou ţărănesc

Platou ţărănesc

Nişte prieteni dragi au venit în vizită într-o duminică dimineaţă,aşa că,la repezeală,cu

7 voturi    5 comentarii
20h
Aperitive cu carne
Piept de pui pane facut de fetita mea

Piept de pui pane facut de fetita mea

Se taie pieptul felii sau se cumpara gata taiat. Se sareaza, se pune piper, dupa care se da prin

13 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

206 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ketcup(eu am avut facut de mine)
  • 3 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Salam de casa din pulpe de pui