autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Placinta TWIN PEAKS

Autor: Irina Kamini (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Kamini (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2007

Ingrediente
BLAT:, 350 gr faina, 200 gr unt, 2 galbenusuri, 2 lingurite zahar, praf de copt, sare, smantana, , UMPLUTURA:, 1 kg cirese, 60-80 gr nuci macinate, 2 linguri pesmet, 150-200 gr zahar, scortisoara, vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul. Se adauga faina, putina sare, praful de copt, stins cu zeama de lamaie, si smantana, pana obtii un aluat ce se poate intinde usor. Se lasa aluatul sa stea o ora la rece. Apoi se imparte in doua, se intinde o foaie si se pune in tava de copt. Se presara pesmet si nuca macinata, amestecata cu zaharul. Abia acum se pun ciresele, in strat egal (ciresele curatate de samburi si stoarse de zeama). Se acopera cu a doua foaie si bag-o la cuptor. Se taie cat e calda si se pudreaza din belsug.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta TWIN PEAKS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Tort de clatite cu dulceata de capsuni si macese

Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit daca aluatul este prea gros se poate adauga apa pana

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • BLAT:
  • 350 gr faina
  • 200 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite zahar
  • praf de copt
  • sare
  • smantana
  • UMPLUTURA:
  • 1 kg cirese
  • 60-80 gr nuci macinate
  • 2 linguri pesmet
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara
  • vanilie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Mere la cuptor