autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

placinte aluat cu drojdie

Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea loreley (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2008

Ingrediente
140 g unt, g faina,20 g drojdie,50 ml lapte, lingurita sare, lingurita rom,1 ou.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se plamadeste drojdia cu laptele caldut si doua linguri de faina.Se lasa sa creasca 20 de minute,apoi se amesteca cu faina ,sarea,romul si untul .Se face un aluat care se framanta bine pe planseta.Se intind doua foi pentru placinta
Daca ti-a placut reteta noastra "placinte aluat cu drojdie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Punem ingredientele in cuva masinii(de paine), exact in ordinea enumerate la aluat. Setam programul

13 voturi    15 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespe cu scortisoara

Cuib de viespe cu scortisoara

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de faina, 1 lingura de zahar si 2 linguri de apa calduta. O lasam 5

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 140 g unt, g faina,20 g drojdie,50 ml lapte, lingurita sare, lingurita rom,1 ou.

Raporteaza reteta

Retete
de andreea loreley
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.

Tai jeleurile cubulete,dai biscuitii prin masina de tocat,apoi le amesteci cu gemul,nuca cocos alba

1 vot    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
acadele cu parmezan

acadele cu parmezan

Se aseaza stiksuri in tava in care am pus hartie de copt,se pune cascaval ra la capatul stiksului,se

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
bulz

bulz

Mamaliga se fierbe ,mai groasa,se modeleaza ,cu mainileumede de zer,cuprinzand in interior branza

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Minciunele