autor:

mariana

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte (ca la nord)

Autor: mariana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
Aluatul pentru placinte (o portie - 12 placinte):, 3 cani de faina, 1 cana de apa, 3 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 2 oua

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Framintam pina se face aluatul (ca la piine) apoi lasam pe 20 min sa se odihneasca si le proportionam (ronde) apoi le intindem cite una si le ungem cu ulei si le punem una peste alta, si se ia cite una se intinde din nou si se pune umplutura (forma cum doriti) apoi le ungem cu ou si le dam in rola la 200 - 250 grade (pentru 20 - 30min) pina se rumenesc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (ca la nord)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine nedospita (azima)

Paine nedospita (azima)

Se pune faina intr-un vas de plastic, se adauga sare, zahar, bicarbonat si se omogenizeaza. Se toarna

4 voturi    5 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Erika Adami , 09 noiembrie 2015

    eu pun si o lingura de zahar , si ni loc de apa pun o cana de lapte

  • Fara foto

    Erika Adami , 09 noiembrie 2015

    eu le umplu cu brinza dulce de vaci

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Super buna...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Minunate.

    • Fara foto

      alina , 27 iunie 2010

      o bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      ...acestea sunt cu branza asa se vede.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate de placinte.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      O bunatate,felicitari pentru reteta de aluat.Cu ce le-ai umplut?Cred ca ,merg foarte bine cu branza,dar si cu mere.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Tare bine arata placintele tale ! Aici cu ce le-ai umplut ?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Felicitari,arata extraordinar imi ploua in gura de pofta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Aluatul pentru placinte (o portie - 12 placinte):
  • 3 cani de faina
  • 1 cana de apa
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de mariana
Vinete umplute cu fars

Vinete umplute cu fars

Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul. Jumatatile de vinete

9 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon prajit cu salata

Somon prajit cu salata

• Amestecam 2 linguri ulei de masline, 2 linguri suc de lamaie si mustarul. Ungem medalioanele

9 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super buna...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Inima de foitaj cu crema