Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.
Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.
Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).
Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.
Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii