autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu branza burduf

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare, g drojdie,ulei pt. prajit., Umplutura:branza de burduf(sau telemea, ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

13 voturi

Mod de preparare

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.
Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.
Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).
Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.
Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza burduf" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza sarata si bere

Placinta cu branza sarata si bere

Se bat bine ouale cu telul, apoi se adauga berea si se bat pana se omogenizeaza. Se adauga branza

9 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
COZONAC CU COCA OPARITA

COZONAC CU COCA OPARITA

Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca

24 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    glodar loredana , 20 august 2009

    Foarte usoara reteta!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 06 august 2009

    Foarte bune! Ca la mama...

  • Fara foto

    Nadia , 06 august 2009

    Da-mi adresa te de e-mail si ti-o trimit eu, daca vrei.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 august 2009

      Sunt super-gustoase,sigur am sa testez aceasta reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Nu reusesc sa salvez reteta, imi plac mult acest fel de placinte.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

13 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare, g drojdie,ulei pt. prajit.
  • Umplutura:branza de burduf(sau telemea
  • ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

glodar loredana

Foarte usoara reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu bere