Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.
Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.
Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).
Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.
Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii