Placinte cu branza burduf

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu branza burduf

Ingrediente

  • 600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare,20 g drojdie,ulei pt. prajit.
  • Umplutura:branza de burduf(sau telemea, ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.

Mod de preparare

Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.

Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.

Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.

Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).

Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.

Reteta o am de pe site-ul Retete.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise