autor:

narcisa costea

» » Prajituri

placinte cu branza poale'n brau

Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: narcisa costea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
Aluatul:, 2 kg faina alba, 1plic drojdie uscata sau in cub verde, 1lingurita sare, 2 linguri zahar, 1/2 cana ulei(untura), cca 1 litru lapte, 2 oua, stafide, , Umplutura:, 1,5 kg branza de vaci, 300gr zahar, coaja rasa de la o lamaie, 1ou, 3-4 linguri de gris, esenta de rom sau vanilie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul

In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic de zahar si o cana de lapte caldut, acoperim cu un pic de faina si lasam sa creasca pentru circa 15 min. Apoi adaugam ouale batute, uleiul, sarea si framantam un aluat potrivit de moale adaugant treptat lapte. Il acoperim si-l lasam la crescut pentru circa 30-40 min.



Umplutura

In branza punem toate ingredientele si mestecam pana se face pasta. Pentru doritori scoatem zaharul si esentele si punem branza sarata si marar taiat fin.



Aluatul il taiem in 4 si intindem foi pa masa de lucru,taiem patrate dupa marimea dorita,si le umplem cu branza. Lipim marginile, punem placintele in tava unsa cu ulei si le mai lasam cca 10 min la crescut , le ungem cu ou batut, presaram mac sau susan, apoi le coacem. Dupa coacere le ungem cu un sirop facut din 1 cana apa,1lingura zahar si 1 lingura ulei.

Eu fac versiunea mai simpla si anume trandafiri in tava detasabila!
Daca ti-a placut reteta noastra "placinte cu branza poale'n brau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
CIOCOLATA DE CASA

CIOCOLATA DE CASA

Zaharul si apa se pun la clocot pana se formeaza un sirop asemeni dulcetii. Separat se amesteca margarina,

13 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Gogosi

Gogosi

Amestecam toate ingredientele, drojdia o topim in lapte si framantam bine.Lasam aluatul la dospit

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    Foarte bun ! *****

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    Superrbe !!!!! Bunica mea facea la fel, doar ca varianta "saratele"

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

    ce bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 kg faina alba
  • 1plic drojdie uscata sau in cub verde
  • 1lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 cana ulei(untura)
  • cca 1 litru lapte
  • 2 oua
  • stafide
  • Umplutura:
  • 1,5 kg branza de vaci
  • 300gr zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1ou
  • 3-4 linguri de gris
  • esenta de rom sau vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de narcisa costea
Cozonac coronita

Cozonac coronita

aluatul: se pune faina pe masa de lucru,se face o gaura in mijloc,unde punem drojdia ,peste care

6 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba radauteana - original

Ciorba radauteana - original

Pentru ca sunt din Radauti,m-am gandit sa pun o reteta originala de ciorba radauteana,vazand cat

341 voturi    36 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
salata cruditati-coleslaw

salata cruditati-coleslaw

varza,morcovul,telina si prazul se rad sau se taie in robot,maricele,razatoarea de mere.Separat se

32 voturi    10 comentarii
30 min
Salate de legume

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte bun ! *****

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piept de pui quatro formagi cu galuste