autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE CU BRANZA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
De cate ori am ocazia, vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie, Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la, o intalnire cu forumistele de pe Gustos., Reteta de baza a aluatului pe care il folosesc si la placinte simple sau umplute este urmatoarea:, Aluatul: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata (sau mai putem folosi pliculete de drojdiuta uscata in locul celei proaspete, la aceasta cantitate de faina avem nevoie de 2 pliculete), 1 lingura zahar, 2 lingurite sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat. Ulei pt prajit placintele., Pt umplutura: branza de burduf cam 500-600 g

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit pana aproape isi dubleaza volumul. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe o jumatate se aseaza branza (cam 1 lingura), apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTE CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Placinte cu branza si patrunjel

Placinte cu branza si patrunjel

Pregatim aluatul: intr-un bol batem oul cu un praf de sare peste care turnam laptele si iaurtul,

9 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Imi lasa gura apa.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    O bunatate,ca doar am mancat si eu din ele de la Menuca.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

    Hmmm,arata grozav...

    • Fara foto

      maria elena , 16 noiembrie 2009

      Noi le-am papat pe toate, ne-au placut.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie tare delicioase............

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • De cate ori am ocazia
  • vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie
  • Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la
  • o intalnire cu forumistele de pe Gustos.
  • Reteta de baza a aluatului pe care il folosesc si la placinte simple sau umplute este urmatoarea:
  • Aluatul: 1 kg faina de grau
  • 2 cubulete de drojdiuta proaspata (sau mai putem folosi pliculete de drojdiuta uscata in locul celei proaspete
  • la aceasta cantitate de faina avem nevoie de 2 pliculete)
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta pt framantat. Ulei pt prajit placintele.
  • Pt umplutura: branza de burduf cam 500-600 g

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Imi lasa gura apa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca