cartofii se curata si se taie felii subtiri.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga cartofii.Se calesc pana se inmoaie si cartofii, apoi se sareaza si se pipareaza dupa gust.
Se da deoparte ca sa raceasca.
Pana se raceste se face un aluat de paine din faina, drojdie, putina sare si putin ulei.
Se lasa sa creasca.
Aluatul se imparte in 8 portii.La fel si compozitia de cartofi. Fiecare portie de aluat se umple cu o portie de cartofi.Se pun intr-o tava patru placinte si se dau la cuptor.
Cand sunt coapte se ung cu putina slanina si se acopera cu un stergar ca sa abureasca.
Cartofii se pot inlocui cu varza.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii