autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinte cu dovleac

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Umplutura:, 2 cesti dovleac proaspat, taiat cuburi, 2-3 linguri orez, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura menta proaspata, tocata fin, sare, piper, , Foaia de placinta:, 500 gr faina alba, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri zeama de lamâie, sare, apa calda pentru framântat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se calesc putin ceapa si dovleacul in ulei de masline. Se adauga putina apa, se da focul mic si se fierbe inabusit 15 minute. Cu o furculitaa se verifica daca dovleacul e facut. Se preseaza dovleacul cu furculita pentru a obtine un piure. Se adauga orezul, menta, sarea si piperul si se mai lasa la foc mic 12 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca de tot.

2. Din ingredientele pentru foaie se framânta un aluat moale si elastic si se imparte in gogosele mici. Pe o suprafata data cu faina se intinde fiecare
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura de curcan cu legume la tava

Friptura de curcan cu legume la tava

Curcanul ne place foarte mult, nu are colesterol si il prepar cu placere in multe feluri. Ungeti

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei prajiti

Dovlecei prajiti

Acest fel de mancare poate fi consumat ca atare, la masa de pranz. Dar la fel de bine poate constitui

3 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 cesti dovleac proaspat
  • taiat cuburi
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura menta proaspata
  • tocata fin
  • sare
  • piper
  • Foaia de placinta:
  • 500 gr faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamâie
  • sare
  • apa calda pentru framântat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Dovlecel cu rosii si mozzarella