autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinte cu dovleac

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Umplutura:, 2 cesti dovleac proaspat, taiat cuburi, 2-3 linguri orez, 1 ceapa mare, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura menta proaspata, tocata fin, sare, piper, , Foaia de placinta:, 500 gr faina alba, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri zeama de lamâie, sare, apa calda pentru framântat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se calesc putin ceapa si dovleacul in ulei de masline. Se adauga putina apa, se da focul mic si se fierbe inabusit 15 minute. Cu o furculitaa se verifica daca dovleacul e facut. Se preseaza dovleacul cu furculita pentru a obtine un piure. Se adauga orezul, menta, sarea si piperul si se mai lasa la foc mic 12 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca de tot.

2. Din ingredientele pentru foaie se framânta un aluat moale si elastic si se imparte in gogosele mici. Pe o suprafata data cu faina se intinde fiecare
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama din bureti de roua

Ciulama din bureti de roua

Buretii se spala bine de tot si se lasa la scurs.Ceapa se curata si se toaca marunt, apoi se pune

26 voturi    10 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 2 cesti dovleac proaspat
  • taiat cuburi
  • 2-3 linguri orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura menta proaspata
  • tocata fin
  • sare
  • piper
  • Foaia de placinta:
  • 500 gr faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamâie
  • sare
  • apa calda pentru framântat.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Porc cu ceapa carmelizata