autor:

Alexandra_Asofiei

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Asofiei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 ianuarie 2018

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru, 250 ml lapte, 120 gr margarina, 25 gr drojdie, 2 oua, 70 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita esenta de migdale, 1 lingurita rom coaja rasa de la o clementina, 1 praf de sare, 1 galbenus de ou, Pentru umplutura:, cca 200 gr dulceata de caise, 150 gr migdale

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam. Punem margarina intr-un castron si o topim in cuptorul cu microunde, apoi o lasam deoparte pana se racoreste. Se va folosi doar partea galbena a margarinei topite, cea care se ridica deasupra, cea alba care ramane la fund o indepartam.



Intr-un castron se pune faina, sarea, esentele, coaja de clementina si cele doua oua si cu ajutorul mixerului cu spirala atasata incepem sa amestecam la viteza mica, turnand cate putin din amestecul de lapte pana il terminam. Adaugam si margarina topita, marim viteza si framantam circa 5 minute.



Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curenti timp de o ora.



Aluatul inainte sa fie pus la crescut va fi unul destul de lipicios, dar dupa ce creste e moale si foarte usor de lucrat.



Intre timp prajim putin migdale intr-o tigaie, apoi le tocam marunt si le amestecam cu dulceata de caise.



Cand aluatul a crescut, punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa din care taiem cercuri cu 8 cm diametru. Umplem fiecare cerc cu cateo lingurita cu varf de dulceata, apoi strangem marginile pana se lipesc.



Intr-o tava rotunda cu 25 cm diametru punem hartie de copt si asezam cate 8 placintele cu partea care am lipit-o in jos. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa mai creasca cca 30 de minute.



Ungem apoi placintele cu galbenus de ou si le dam la cuptor la 180º C, pentru 25-30 de minute.



Cand se racoresc, le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Salam de biscuiţi reţetă cu banane

Salam de biscuiţi reţetă cu banane

Salam de biscuiţi reţetă cu banane Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si sfaramatii cu

41 voturi    8 comentarii
20 min
Retete de Craciun
Sarmalute in varza rosie

Sarmalute in varza rosie

Cotorul verzei rosii il scoatem si scufundam varza in apa clocotinda , sa o oparim. Frunzele ce se

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina+ pentru infainat suprafata de lucru
  • 250 ml lapte
  • 120 gr margarina
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua
  • 70 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingurita rom coaja rasa de la o clementina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru umplutura:
  • cca 200 gr dulceata de caise
  • 150 gr migdale

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Asofiei
Prajitura englezeasca

Prajitura englezeasca

Se incepe cu siropul de zahar: Punem pe foc 5 linguri de zahar si 3 de apa si fierbem pana devine

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Veggie Burgers

Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin

2 voturi    3 comentarii
40 min
Sandviciuri
Supa crema de legume cu fasole verde

Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Ciorba cu perisoare la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Carnea tocata am amestecat-o intr-un castron cu ou, orez, putin cimbru uscat, sare si piper. Am framantat bine cu mana pana la omogenizare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Chec Battenberg