autor:

Lia Maria

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte cu gem de visine

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2009

Ingrediente
500 gr faina alba de grau, 100gr iaurt, 150 gr lapte, 1 ou, 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 1 pliculet drojdie uscata, 200 gr zahar pudra, Un borcan gem de visine, Ulei de palmier pt prajit, Sos de visine

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Din coca dospita rupem bucatele (cat o mingiuta) si cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, punem o lingurita de gem de visine pe mijloc, adunam spre mijloc capetele si le unim, mai intindem putin aluatul si gata , il punem pe planseta sa stea. Procedam astfel pana terminam aluatul. Le punem la prajit in ordinea in care le-am lucrat (primele umplute vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de grasime. Procedam la fel pana la terminare.
Se servesc stropite cu sos de visine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Focaccia

Focaccia

Drojdia faramitata, zaharul si 100ml apa calduta se pun intr-un recipient si se amesteca ft bine.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
TURTE

TURTE

Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta

10 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emilia , 21 aprilie 2015

    Zaharul pudra se pune tot in aluat?

  • Fara foto

    maria mihalache , 25 mai 2010

    Delicioase trebuie sa mai fie...............mmm.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Ce bunatate ai gatit ale mele sunt cu gem de caise.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Plăcintele cu gem de vişine sunt favoritele mele!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Arata foarte bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Arata tare bine, sunt delicioase cred.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba de grau
  • 100gr iaurt
  • 150 gr lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 200 gr zahar pudra
  • Un borcan gem de visine
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Sos de visine

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Emilia

Zaharul pudra se pune tot in aluat?

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa