Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Din coca dospita rupem bucatele (cat o mingiuta) si cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, punem o lingurita de gem de visine pe mijloc, adunam spre mijloc capetele si le unim, mai intindem putin aluatul si gata , il punem pe planseta sa stea. Procedam astfel pana terminam aluatul. Le punem la prajit in ordinea in care le-am lucrat (primele umplute vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de grasime. Procedam la fel pana la terminare.
Se servesc stropite cu sos de visine.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii