Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’.
Din coca dospita rupem bucatele (cat o mingiuta) si cu ajutorul sucitorului intindem aluatul, punem o lingurita de gem de visine pe mijloc, adunam spre mijloc capetele si le unim, mai intindem putin aluatul si gata , il punem pe planseta sa stea. Procedam astfel pana terminam aluatul. Le punem la prajit in ordinea in care le-am lucrat (primele umplute vor fi si primele prajite) cu grija sa le intoarcem la timp sa nu se arda.
Se scot pe un servet de hartie sa se scurga surplusul de grasime. Procedam la fel pana la terminare.
Se servesc stropite cu sos de visine.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii