autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE CU GEM

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat, Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza 1 lingura cu gem apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTE CU GEM" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu gem de visine

Placinte cu gem de visine

Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chapati ( paine indiana)

Chapati ( paine indiana)

Strrecurati impreuna fainile facandu-le sa cada intr-un castron mare, adaugati untul si incorporati-l

7 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Tania

    Tania (Bucatar) , 29 august 2013

    foarte buna reteta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 august 2012

    Arata super si eu am facut dar le-am impaturit ca la poale-n brau !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Multumesc Mihaela.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte bune!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate.Felicitari,arata superrrrr.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Au fost foarte gustoase, draga Mari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Foarte buna.La noi astea se numesc scovergi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Si mie imi plac foarte mult si le pregatesc in perioada postului in mod frecvent...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Chiar dacă nu-s rotunde, arată excelent!

    • Fara foto

      maria elena , 16 noiembrie 2009

      Multumesc frumos Cristina.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Iti vine sa le mananci cu ochii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat: 1 kg faina de grau
  • 2 cubulete de drojdiuta proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta pt framantat
  • Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Tania (Bucatar)

foarte buna reteta...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Inima de foitaj cu crema