Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2017

Ingrediente
, 0, 0)">, Aluat, , 0, 0)">, , 500 g făină, , 250 ml apă caldă, , 3-4 linguri de ulei, , 1 linguriță praf de copt, , 2 linguri de oțet, , un praf de sare, , 1 ou, , 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru, , , 0, 0)">, Umplutura, , 0, 0)">, , 1 piept de pui, tăiat mărunt, , 1 lingură ulei măsline, , 1 ceapă mică, tocată mărunt, , 3 căței de usturoi, tocați, , 50 ml apă, , 250 g cremă de brânză, , jumătate de legătură de mărar, tocat, , un praf de sare, , , 0, 0)">, Sos Salsa, , 0, 0)">, , 2 roșii, tăiate cuburi, , 2 linguri pastă de tomate, , un praf de sare, , 1/2 linguriță pudră de chili, , 1 ceapă, tocată mărunt, , 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.

Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.

A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.

Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.

Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.

Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.
Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Pui si Salsa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta

Baghete cu Ricotta

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit

2 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Panettone cu crusta de migdale caramelizate

Maruntiti drojdia intre degete si intr-un bol il amestecati cu laptele. Lasati la dospit pentru 10

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 0)">
  • Aluat
  • 0)">
  • 500 g făină
  • 250 ml apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru
  • 0)">
  • Umplutura
  • 0)">
  • 1 piept de pui
  • tăiat mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mică
  • tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi
  • tocați
  • 50 ml apă
  • 250 g cremă de brânză
  • jumătate de legătură de mărar
  • tocat
  • un praf de sare
  • 0)">
  • Sos Salsa
  • 0)">
  • 2 roșii
  • tăiate cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță pudră de chili
  • 1 ceapă
  • tocată mărunt
  • 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Briose cu ghimbir si portocala

Briose cu ghimbir si portocala

Într-o cr?ticioar?, se pune ghimbirul pe foc mic, se adauga 50 g de zah?r ?i sucul de portocal?

0 voturi    0 comentarii
35 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Un altfel de salam de biscuiti

Un altfel de salam de biscuiti

Pentru a pregati acest salam de biscuiti, procedam astfel. Într-o cr?ticioar?, am pus pe foc

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive