autor:

burdulea maria elena

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTE CU VARZA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie, Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la, o intalnire cu forumistele de pe Gustos., , , Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat, Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata, care sa caleste putin in ulei, se condimenteaza cu piper, sau ardei iute. Vara, eu pun si cate o rosie bine coapta, peste varza. Atentie, pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o planseta bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat (cam 100 g sa aiba o bucata)care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza varza calita, apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTE CU VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte cu varza murata

Placinte cu varza murata

Se face un aluat din cele 2 tipuri de faina,apa calda,drojdia dizolvata impreuna cu zaharul,amestecate

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    אסתר סולומון , 17 noiembrie 2015

    multumesc p-tru reteta ma readuce la copilaria mea din viseu cind mama pregatea aceste placinte gustoaseesti solomon

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 01 iulie 2014

    M-ai convins, fac si eu .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Trebuie incercat sunt buneeeeeee de tot!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Am mancat astfel de placinte cand eram f. mica si stiu ca mi-au placut. Salvez reteta. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mmmm o bunatate,mai vreau.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie
  • Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la
  • o intalnire cu forumistele de pe Gustos.
  • Pt aluat: 1 kg faina de grau
  • 2 cubulete de drojdiuta proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • apa calduta pt framantat
  • Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata
  • care sa caleste putin in ulei
  • se condimenteaza cu piper
  • sau ardei iute. Vara
  • eu pun si cate o rosie bine coapta
  • peste varza. Atentie
  • pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

M-ai convins, fac si eu .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Painicele dulci