autor:

Simona

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Placinte " poale in brau" prajite

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2013

Ingrediente
500 gr faina, 2 oua, 3 linguri zahar tos, o lingura zahar pudra vanilat, coaja de la o lamaie, 220 ml lapte, 25 gr drojdie proaspata, 30 gr unt, 2 linguri ulei plus ulei pentru prajit., Umplutura: 300 gr branza dulce de vaca, 2 oua, 2 linguri zahar tos, 1 lingura zahar vanilat, ¼ fiola esenta de rom, ½ fiola esenta de vanilie,100- 150 gr stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron,se face un gol la mijloc se pune drojdia sfaramata si ½ lingurita zahar si se toarna treptat , amestecand , o cescuta de apa calda(50ml). Se acopera si se lasa la dospit 15 minute.
Laptele se pune la incalzit cu zaharul tos si cel vanilat, se adauga coaja de lamaie( taiata subtire fara partea alba), se amesteca pana se dizolva zaharul.
Cele 2 galbenusuri se pun peste faina cu drojdie( albusurile se pastreaza), se toarna treptat laptele caldut strecurat si se framanta. Se adauga untul cu uleiul incalzite si se framanta din nou cam 20 de minute. se lasa la crescut ,acuperit, o ora.
Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu ouale intregi, zaharul, esenta de rom si de vanilie si stafidele. Daca compozitia e prea lichida nu puneti faina sau gris, puneti mai bine 2 linguri de praf pentru budinca de vanilie.
Din aluatul dospit se face un sul lung si se taie in 8 bucati egale. Se intinde fiecare bucata sub forma de patrat,se pensuleaza cu albus pe margini se pune o lingura de umplutura pe fiecare . se lipesc colturile opuse doua cata doua. Se pun la prajit in ulei ,la foc mediu , cu capac. Se intorc dupa ce s-au rumenit pe o parte. Se scot si se pudreaza cu zahar. Va asigur ca dispar imediat de pe farfurie!
E o reteta foarte veche pe care o stiu de la soacra mea, originara din sudul Moldovei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte " poale in brau" prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
placinte cu branza poale'n brau

placinte cu branza poale'n brau

Aluatul In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Placinte

Placinte "Poale-n brâu"

Preparare aluat: Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute. Restul

39 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2013

    Foarte apetisante!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar tos
  • o lingura zahar pudra vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 220 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 30 gr unt
  • 2 linguri ulei plus ulei pentru prajit.
  • Umplutura: 300 gr branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura zahar vanilat
  • ¼ fiola esenta de rom
  • ½ fiola esenta de vanilie,100- 150 gr stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Prajitura cu crema si fructe

Prajitura cu crema si fructe

Amesteci margarina sau untul moale cu ouale intregi si zaharul cu mixerul, pui vanilie coaja de lamaie

7 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Salata orientala cu somon afumat

Salata orientala cu somon afumat

Cartofii spalati bine se fierb in apa cu sare 20 de minute de cand incepe sa clocoteasca apa. Somonul

6 voturi    2 comentarii
30 min
Salate cu peste
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

40 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe alcoolizate