Faina se pune intr-un castron,se face un gol la mijloc se pune drojdia sfaramata si ½ lingurita zahar si se toarna treptat , amestecand , o cescuta de apa calda(50ml). Se acopera si se lasa la dospit 15 minute.
Laptele se pune la incalzit cu zaharul tos si cel vanilat, se adauga coaja de lamaie( taiata subtire fara partea alba), se amesteca pana se dizolva zaharul.
Cele 2 galbenusuri se pun peste faina cu drojdie( albusurile se pastreaza), se toarna treptat laptele caldut strecurat si se framanta. Se adauga untul cu uleiul incalzite si se framanta din nou cam 20 de minute. se lasa la crescut ,acuperit, o ora.
Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu ouale intregi, zaharul, esenta de rom si de vanilie si stafidele. Daca compozitia e prea lichida nu puneti faina sau gris, puneti mai bine 2 linguri de praf pentru budinca de vanilie.
Din aluatul dospit se face un sul lung si se taie in 8 bucati egale. Se intinde fiecare bucata sub forma de patrat,se pensuleaza cu albus pe margini se pune o lingura de umplutura pe fiecare . se lipesc colturile opuse doua cata doua. Se pun la prajit in ulei ,la foc mediu , cu capac. Se intorc dupa ce s-au rumenit pe o parte. Se scot si se pudreaza cu zahar. Va asigur ca dispar imediat de pe farfurie!
E o reteta foarte veche pe care o stiu de la soacra mea, originara din sudul Moldovei.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii