Placinte " poale in brau" prajite

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Placinte " poale in brau" prajite

Ingrediente

  • 500 gr faina, 2 oua, 3 linguri zahar tos, o lingura zahar pudra vanilat, coaja de la o lamaie, 220 ml lapte, 25 gr drojdie proaspata, 30 gr unt, 2 linguri ulei plus ulei pentru prajit.
  • Umplutura: 300 gr branza dulce de vaca, 2 oua, 2 linguri zahar tos, 1 lingura zahar vanilat, ¼ fiola esenta de rom, ½ fiola esenta de vanilie,100- 150 gr stafide.

Mod de preparare

Faina se pune intr-un castron,se face un gol la mijloc se pune drojdia sfaramata si ½ lingurita zahar si se toarna treptat , amestecand , o cescuta de apa calda(50ml). Se acopera si se lasa la dospit 15 minute.

Laptele se pune la incalzit cu zaharul tos si cel vanilat, se adauga coaja de lamaie( taiata subtire fara partea alba), se amesteca pana se dizolva zaharul.

Cele 2 galbenusuri se pun peste faina cu drojdie( albusurile se pastreaza), se toarna treptat laptele caldut strecurat si se framanta. Se adauga untul cu uleiul incalzite si se framanta din nou cam 20 de minute. se lasa la crescut ,acuperit, o ora.

Se pregateste umplutura: branza se amesteca cu ouale intregi, zaharul, esenta de rom si de vanilie si stafidele. Daca compozitia e prea lichida nu puneti faina sau gris, puneti mai bine 2 linguri de praf pentru budinca de vanilie.

Din aluatul dospit se face un sul lung si se taie in 8 bucati egale. Se intinde fiecare bucata sub forma de patrat,se pensuleaza cu albus pe margini se pune o lingura de umplutura pe fiecare . se lipesc colturile opuse doua cata doua. Se pun la prajit in ulei ,la foc mediu , cu capac. Se intorc dupa ce s-au rumenit pe o parte. Se scot si se pudreaza cu zahar. Va asigur ca dispar imediat de pe farfurie!

E o reteta foarte veche pe care o stiu de la soacra mea, originara din sudul Moldovei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise