autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcinţele sprintenele

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
- 1 borcan de iaurt(250 ml am pus eu), - 1 ou, - 1 borcan(care a fost cu iaurt) plin cu făină, - 1/2 praf de copt, - 1 vârf de cuţit de sare, Alte mirodenii(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecă totul şi lasă o oră la frigider.

Coace în tigaie cu puţin ulei câte o lingură de aluat, mai multe plăcinţele deodată.
Poţi să faci mai multe tipuri adăugând diferite mirodenii.
Daca vrei mai multe, dublează sau triplează reţeta.

Serveşte imediat sau călduţe, eventual reîncălzite.
Se pot servi unse cu brânză, pastă de peşte, mezeluri ca aperitiv.
Un alt pont: unge cu puţină brânză Philadelphia sau cu alta cu ierburi şi apoi pune o feliuţă de peşte afumat. De-li-ciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele sprintenele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu spanac

Triunghiuri cu spanac

Triunghiurile cu spanac sunt specifice regiunelor noastre, Palestina-Iordania si zonele vecine. Aceste

9 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Mmmmmmmm, ce bune!!!!!!!!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Sprintenelele astea merg cu orice!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Ce bune sunt! Cred ca le-asi manca pe toate inainte sa mai apuc de uns. Felicitari!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Cred ca placintele tale sant foarte sprintene si vor disparea rapid din farfurie ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 borcan de iaurt(250 ml am pus eu)
  • - 1 ou
  • - 1 borcan(care a fost cu iaurt) plin cu făină
  • - 1/2 praf de copt
  • - 1 vârf de cuţit de sare
  • Alte mirodenii(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

tatiana (Chef de cuisine)

Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
SARATELE