autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Aluaturi si Foietaje

Plăcinţele sprintenele

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
- 1 borcan de iaurt(250 ml am pus eu), - 1 ou, - 1 borcan(care a fost cu iaurt) plin cu făină, - 1/2 praf de copt, - 1 vârf de cuţit de sare, Alte mirodenii(opţional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Amestecă totul şi lasă o oră la frigider.

Coace în tigaie cu puţin ulei câte o lingură de aluat, mai multe plăcinţele deodată.
Poţi să faci mai multe tipuri adăugând diferite mirodenii.
Daca vrei mai multe, dublează sau triplează reţeta.

Serveşte imediat sau călduţe, eventual reîncălzite.
Se pot servi unse cu brânză, pastă de peşte, mezeluri ca aperitiv.
Un alt pont: unge cu puţină brânză Philadelphia sau cu alta cu ierburi şi apoi pune o feliuţă de peşte afumat. De-li-ciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcinţele sprintenele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
ALUAT PTR PIZZA

ALUAT PTR PIZZA

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca

14 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

Mini tarte cu cremã de urdã si scortisoarã

1)Se lasã aluatul la decongelat. Se intinde, se decupeazã rondele de mãrimea formelor...am folosit

6 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Mmmmmmmm, ce bune!!!!!!!!

  • TeoBucatar

    TeoBucatar (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    Sprintenelele astea merg cu orice!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Ce bune sunt! Cred ca le-asi manca pe toate inainte sa mai apuc de uns. Felicitari!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

      Cred ca placintele tale sant foarte sprintene si vor disparea rapid din farfurie ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • - 1 borcan de iaurt(250 ml am pus eu)
  • - 1 ou
  • - 1 borcan(care a fost cu iaurt) plin cu făină
  • - 1/2 praf de copt
  • - 1 vârf de cuţit de sare
  • Alte mirodenii(opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

tatiana (Chef de cuisine)

Reteta interesanta, prezentare buna, explicita, gustul ??????, suntem curiosi !?.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Varzare