autor:

Czompa

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte taranesti cu cartofi

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
Pentru aluat: 600g faina alba, 30g drojdie proaspata, apa, sare., Pentru umplutura:4-5 cartofi fierti in coaja, sare, piper, boia.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

25 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar si cu 3-4 linguri de faina, sare si apa calduta. Se lasa la dospit cam 1 ora. Intre timp se fierb cartofii in apa cu sare si 1 lingura de otet(de preferat sa fie albi cartofii). Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se paseaza cu furculita cat sunt inca calzi sau se pot da pe razatoare. Se condimenteaza cu sare, piper si daca va place si boia(pentru culoare). Se ia cate o bucata din aluatul dospit, se intinde pe masa de lucru bine unsa cu ulei intr-o foaie rotunda, la mijloc se pun 2-3 linguri din umplutura de cartofi si se impatureste placinta in 8 colturi(se iau 2 capete opuse ale placintei si se lipesc la mijloc, dupa care se aduc la mijloc si celelalte colturi, pe rand). Se mai intinde placinta putin cu sucitorul sau cu palmele bine unse cu ulei si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Se pot umple si cu alte umpluturi ca de exemplu:varza branza sau dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte taranesti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Colac de dat la grinda

Colac de dat la grinda

Din ingredientele de mai sus se framinta un aluat potrivit de tare, se lasa la crescut, se preframinta

25 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari Mary , 26 februarie 2015

    miam

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2010

    Sa va fie de bine celor care le-ati preparat!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      vitan aneta , 14 iunie 2010

      a fost prima data cand am pregatit placinte cu cartofi sunt delicioase,multumesc ptr.reteta

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O bunatate !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      sunt tare gustoase!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Nadia ai nota maxima de la mine ! Eu pun deasupra, cat sunt calde, smantana si cascaval ras...e o nebunie !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Sunt delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu...Eu le mai servesc cu cascaval si smantana...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Imi place placinta cu cartofi foarte mult...Prima data am mancat in Bucovina...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2009

      Imi place reteta, o voi incerca umplute cu varza. Mancam ceva asemanator in copilarie facute de mama unei colege de scoala. Multumesc pentru reteta 1

    • Fara foto

      Nadia , 23 octombrie 2009

      Nicu, ai dreptate, aceste placinte se fac des aici in Ardeal, da' sunt si tare bune...!

    • Tatar Nicu

      Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Cred ca este exact reteta pe care bunica din partea tatalui meu,ardeleanca get-beget,o facea cand eram copil.Facea reteta asta(sau una asemanatoare)de cate ori era post.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Foarte bine arata,cred ca sunt tare delicioase.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Arata f. bine, dar cred ca sunt si tare gustoase.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Cred ca sunt bune.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

      Da, sunt foarte consistente si gustoase! Le poti servi cu incredere oricui!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Cred ca sunt foarte apetisante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

25 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 600g faina alba
  • 30g drojdie proaspata
  • apa
  • sare.
  • Pentru umplutura:4-5 cartofi fierti in coaja
  • sare
  • piper
  • boia.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Czompa (Chef de cuisine)

Sa va fie de bine celor care le-ati preparat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan