Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar si cu 3-4 linguri de faina, sare si apa calduta. Se lasa la dospit cam 1 ora. Intre timp se fierb cartofii in apa cu sare si 1 lingura de otet(de preferat sa fie albi cartofii). Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se paseaza cu furculita cat sunt inca calzi sau se pot da pe razatoare. Se condimenteaza cu sare, piper si daca va place si boia(pentru culoare). Se ia cate o bucata din aluatul dospit, se intinde pe masa de lucru bine unsa cu ulei intr-o foaie rotunda, la mijloc se pun 2-3 linguri din umplutura de cartofi si se impatureste placinta in 8 colturi(se iau 2 capete opuse ale placintei si se lipesc la mijloc, dupa care se aduc la mijloc si celelalte colturi, pe rand). Se mai intinde placinta putin cu sucitorul sau cu palmele bine unse cu ulei si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Se pot umple si cu alte umpluturi ca de exemplu:varza branza sau dulceata.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii