autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTELE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
20 linguri de lapte, 10 linguri ulei, o lingura otet de mere, un praf de sare, o lingurita zu zahar, 1 ou, 1 kg faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

29 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine aluatul.Aluatul se bate circa 5-10 min dupa care se lasa un pic sa se odihneasca si sa creasca.
Coca se imparte in 2 parti si facem 2 suluri.Fiecare sul se imparte in 11 \"chiftelute\".Fiecare \"chifteluta\" este intinsa,presarata cu putina faina si se elimina surplusul de faina cu mana, apoi o impachetam de jos in sus(presar faina),de la stanga la dreapta(presar faina),de la dreapta la stanga ca un plic.O bat bine cu vergeaua,o intind inca putin si o crestez la mijloc.Se prajesc in ulei fierbinte, dar misc cratita incontinuu ca sa se umfle.O intorc si pe cealalta parte.
Se servesc simple,cu gem,dulceata sau pudrate cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce

Amestecati intr-un bol mic o lingura de zahar cu drojdie si 3 lingurite de lapte cald, peste care

20 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Placintele de primavara

Placintele de primavara

Se framanta un aluat si se lasa la dospit o jumatate de ora(aluatul trebuie sa fie un pic mai moale).Ceapa

6 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

29 voturi

Ingrediente

  • 20 linguri de lapte
  • 10 linguri ulei
  • o lingura otet de mere
  • un praf de sare
  • o lingurita zu zahar
  • 1 ou
  • 1 kg faina

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant