autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTELE CU BRANZA SI MAGHIRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
10-12 placintele, , 300 gr faina, 130 gr unt, 1 ou, 4 felii subtiri de sunca, 1 ceapa rosie mica, 300 gr branza de capra, proaspata, 8 frunze de maghiran, mici, 4 rosii mici, ulei de masline extra virgin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se toarna in vasul mixerului cantitati mici de faina, untul (moale) si oul; se adauga un vârf de cutit de sare si 1/2 l apa rece si se mixeaza pâna se obtine un aluat omogen. Se infasoara aluatul in folie de aluminiu si se lasa in frigider 30 de minute.
2. Ceapa se toaca si se caieste 10 minute in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga sunca taiata fâsii, se da focul mai mare, si se caieste 3-4 minute. Se Întinde o foaie de aluat de 2-3 mm grosime, se taie in 10-12 bucati cu care se captusesc formele de tarta (12 cm diametru). Se pun în forme portii egale de ceapa, sunca si brânza. Se presara putina sare, se adauga frunzele de maghiran si feliile de rosii. (Aluatul de pe fundul formelor se inteapa cu furculita.)
3. Tartele se coc la 180°C 20-25 de minute. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTELE CU BRANZA SI MAGHIRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi

Placinta de cartofi

Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se dau pe razatoare, se amesteca cu sare, piper

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

1. Se fierbe spanacul 5 minute in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt.Se amesteca cu ceapa

4 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10-12 placintele
  • 300 gr faina
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 4 felii subtiri de sunca
  • 1 ceapa rosie mica
  • 300 gr branza de capra
  • proaspata
  • 8 frunze de maghiran
  • mici
  • 4 rosii mici
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu brinza sarata