PLACINTELE CU BRANZA SI MAGHIRAN

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10-12 placintele
  • 300 gr faina
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 4 felii subtiri de sunca
  • 1 ceapa rosie mica
  • 300 gr branza de capra, proaspata
  • 8 frunze de maghiran, mici
  • 4 rosii mici
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Mod de preparare

1. Se toarna in vasul mixerului cantitati mici de faina, untul (moale) si oul; se adauga un vârf de cutit de sare si 1/2 l apa rece si se mixeaza pâna se obtine un aluat omogen. Se infasoara aluatul in folie de aluminiu si se lasa in frigider 30 de minute.

2. Ceapa se toaca si se caieste 10 minute in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga sunca taiata fâsii, se da focul mai mare, si se caieste 3-4 minute. Se Întinde o foaie de aluat de 2-3 mm grosime, se taie in 10-12 bucati cu care se captusesc formele de tarta (12 cm diametru). Se pun în forme portii egale de ceapa, sunca si brânza. Se presara putina sare, se adauga frunzele de maghiran si feliile de rosii. (Aluatul de pe fundul formelor se inteapa cu furculita.)

3. Tartele se coc la 180°C 20-25 de minute. Se servesc calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise