autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

PLACINTELE CU BRANZA SI MAGHIRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
10-12 placintele, , 300 gr faina, 130 gr unt, 1 ou, 4 felii subtiri de sunca, 1 ceapa rosie mica, 300 gr branza de capra, proaspata, 8 frunze de maghiran, mici, 4 rosii mici, ulei de masline extra virgin, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se toarna in vasul mixerului cantitati mici de faina, untul (moale) si oul; se adauga un vârf de cutit de sare si 1/2 l apa rece si se mixeaza pâna se obtine un aluat omogen. Se infasoara aluatul in folie de aluminiu si se lasa in frigider 30 de minute.
2. Ceapa se toaca si se caieste 10 minute in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga sunca taiata fâsii, se da focul mai mare, si se caieste 3-4 minute. Se Întinde o foaie de aluat de 2-3 mm grosime, se taie in 10-12 bucati cu care se captusesc formele de tarta (12 cm diametru). Se pun în forme portii egale de ceapa, sunca si brânza. Se presara putina sare, se adauga frunzele de maghiran si feliile de rosii. (Aluatul de pe fundul formelor se inteapa cu furculita.)
3. Tartele se coc la 180°C 20-25 de minute. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLACINTELE CU BRANZA SI MAGHIRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi

Placinta de cartofi

Cartofii se fierb in coaja dupa care se curata si se dau pe razatoare, se amesteca cu sare, piper

7 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Colăcei

Colăcei

Imi place la nebunie mirosul de paine proaspat coaptă in casa si imi da o stare de pace interioara

15 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 10-12 placintele
  • 300 gr faina
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 4 felii subtiri de sunca
  • 1 ceapa rosie mica
  • 300 gr branza de capra
  • proaspata
  • 8 frunze de maghiran
  • mici
  • 4 rosii mici
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Suberec cu carne de pasare