autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu ceapa si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 600 g faina, , 30 g drojdie, , 2 varfuri de cutit de zahar praf, , 300 ml apa calduta, , 2 prize de sare, , 1 lingura unt inmuiat, faina pentru intins aluatul, grasime pentru uns tava., Pentru umplutura - 2 cepe, , 1 lingura unt, , 2 linguri untdelemn, , 125 g sunculita afumata, , 200 g branza de vaci, , 125 g smantana, , 2 oua, , sare, , piper proaspat macinat, , un praf de nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita in care se pune drojdia maruntita, zaharul, o parte din apa calduta si putina faina adusa dinspre margine spre mijloc. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca 20 de minute. 2. Restul de apa, sarea si untul inmuiat, taiat bucatele mici, se adauga in faina si se amesteca totul pana se obtine un aluat. Se framanta si se bate cu mana, pana se desprinde de marginile castronului. Atunci se acopera iarasi si se mai lasa sa creasca 30 de minute. 3. Se porneste cuptorul. Pentru umplutura se curata cepele, se taie in doua, apoi in rotocoale subtiri si se prajesc intr-un amestec de untdelemn cu unt. Se taie sunculita in feliute subtiri. Se amesteca branza cu smantana, ouale, sarea, piperul si nucsoara. 4. Se ia aluatul, se mai framanta putin, apoi se imparte in 8 bucati, care se intind, fiecare in parte, pe tabla infainata, in fasii subtiri de forma ovala sau dreptunghiulara. Se unge o forma, se asaza cele opt felii de aluat, unse fiecare in parte cu un strat de branza, peste care se pune ceapa si sunca taiata. Se baga la cuptor, pe raftul al doilea, si se coc 15 minute. Se mananca fierbinti, la bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ceapa si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

7 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 varfuri de cutit de zahar praf
  • 300 ml apa calduta
  • 2 prize de sare
  • 1 lingura unt inmuiat
  • faina pentru intins aluatul
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 2 cepe
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri untdelemn
  • 125 g sunculita afumata
  • 200 g branza de vaci
  • 125 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un praf de nucsoara.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Supa de tascute