autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu ceapa si branza de vaci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 600 g faina, , 30 g drojdie, , 2 varfuri de cutit de zahar praf, , 300 ml apa calduta, , 2 prize de sare, , 1 lingura unt inmuiat, faina pentru intins aluatul, grasime pentru uns tava., Pentru umplutura - 2 cepe, , 1 lingura unt, , 2 linguri untdelemn, , 125 g sunculita afumata, , 200 g branza de vaci, , 125 g smantana, , 2 oua, , sare, , piper proaspat macinat, , un praf de nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita in care se pune drojdia maruntita, zaharul, o parte din apa calduta si putina faina adusa dinspre margine spre mijloc. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca 20 de minute. 2. Restul de apa, sarea si untul inmuiat, taiat bucatele mici, se adauga in faina si se amesteca totul pana se obtine un aluat. Se framanta si se bate cu mana, pana se desprinde de marginile castronului. Atunci se acopera iarasi si se mai lasa sa creasca 30 de minute. 3. Se porneste cuptorul. Pentru umplutura se curata cepele, se taie in doua, apoi in rotocoale subtiri si se prajesc intr-un amestec de untdelemn cu unt. Se taie sunculita in feliute subtiri. Se amesteca branza cu smantana, ouale, sarea, piperul si nucsoara. 4. Se ia aluatul, se mai framanta putin, apoi se imparte in 8 bucati, care se intind, fiecare in parte, pe tabla infainata, in fasii subtiri de forma ovala sau dreptunghiulara. Se unge o forma, se asaza cele opt felii de aluat, unse fiecare in parte cu un strat de branza, peste care se pune ceapa si sunca taiata. Se baga la cuptor, pe raftul al doilea, si se coc 15 minute. Se mananca fierbinti, la bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu ceapa si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu brinza

Gogosi cu brinza

Toate componentele se amestica(inafara de fructele uscate).In farfurie de toarna faina, se pune masa

24 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pasteis de urdã (traditional portughez)

Pasteis de urdã (traditional portughez)

1)Se intind foile. Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete. 2)Creme de Pateleiro: Se

8 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 varfuri de cutit de zahar praf
  • 300 ml apa calduta
  • 2 prize de sare
  • 1 lingura unt inmuiat
  • faina pentru intins aluatul
  • grasime pentru uns tava.
  • Pentru umplutura - 2 cepe
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri untdelemn
  • 125 g sunculita afumata
  • 200 g branza de vaci
  • 125 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • un praf de nucsoara.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
strudel cu mere