autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac, , sare, , 50 g bacon, , 1 ceapa, , 2 oua, , 60 g faina, , 1 legatura patrunjel verde, , 1 ardei iute (rosu), , 50 g cascaval, , piper proaspat macinat, , 4 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute. Se taie marunt slaninuta si ceapa si se prajesc intr-o tigaie, pana ce se rumenesc usor. Se stoarce dovleacul intr-un stergar de bucatarie, se pune in tigaia cu bacon si ceapa si se prajeste si el la foc iute. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute taiat marunt si cascavalul ras. Se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza. Din compozitia astfel preparata se fac 12 placintele (cam o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc in uleiul incins circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu dovleac

Placintele cu dovleac

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia, o lingura de zahar, o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac
  • sare
  • 50 g bacon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute (rosu)
  • 50 g cascaval
  • piper proaspat macinat
  • 4 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post