autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu dovleac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac, , sare, , 50 g bacon, , 1 ceapa, , 2 oua, , 60 g faina, , 1 legatura patrunjel verde, , 1 ardei iute (rosu), , 50 g cascaval, , piper proaspat macinat, , 4 linguri ulei pentru prajit.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare si se lasa sa stea asa circa 30 de minute. Se taie marunt slaninuta si ceapa si se prajesc intr-o tigaie, pana ce se rumenesc usor. Se stoarce dovleacul intr-un stergar de bucatarie, se pune in tigaia cu bacon si ceapa si se prajeste si el la foc iute. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza, pe rand, ouale, faina, frunzulitele de patrunjel, ardeiul iute taiat marunt si cascavalul ras. Se amesteca bine, se sareaza, se pipereaza. Din compozitia astfel preparata se fac 12 placintele (cam o lingura plina pentru fiecare), care se prajesc in uleiul incins circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc fierbinti, cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu dovleac

Placintele cu dovleac

Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Craciun
Mere in halat

Mere in halat

Separati ouale, bateti albusul spuma cu un praf de sare. Mixati galbenusurile, zaharul, scortisoara,

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati): 500 g miez de dovleac
  • sare
  • 50 g bacon
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 60 g faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ardei iute (rosu)
  • 50 g cascaval
  • piper proaspat macinat
  • 4 linguri ulei pentru prajit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine din faina cu merisor