autor:

diana

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu gem

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 1 kilogram de faina, 600 ml. de lapte acru, eu am folosit iaurt, 1 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, 25 de grame de drojdie proaspata, 100g untura de porc la temperatura camerei, 1 ou, , , Pentru umlutura:, 250 de grame de branza de vaci proaspata sau gem, 1 ou, 100 de grame de telemea rasa,eu am folosit gem de caise., 1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri lapte pt uns

Dificultate: Medie Timp: 3h

72 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute sa creasca putin. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se face gaura in mijloc si punem maiaua apoi restul de iaurt si oul. Se framanta bine, bine, aluatul pana nu mai lipeste si se lasa la crescut o ora.

Se toarna aluatul pe masa de lucru si se intinde cu mana, se unge bine cu untura si se ruleaza. Il mai lasam 10 minute sa se odihneasca apoi il intindem si taiem in patratele potrivite pe care le umplem cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei dati a aluatului.

Asezam placintelele in tava cu partea unde s-a imbinat in jos pt a nu se desface si le lasam putin la crescut cam 30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptor. Toata smecheria e cum le rulezi, untura ajuta la desfacerea foite, foite a aluatului, deci atentie la sensul de rulare a placintelelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se face un aluat din ingredientele de mai sus, cand e gata se intinde in tava unsa in prealabil cu

17 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mini Tarte cu spanac

Mini Tarte cu spanac

Cernem faina intr-un bol,adaugam untul si cu varful degetelor amestecam rapid pana devine un aluat

1 vot    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Violetta_Viola

    Violetta_Viola (Bucatar) , 21 aprilie 2016

    o sa incerc sa vedem cum vine

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    bunaciune!!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    Tare gustoase!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Delicioase.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Apetisante

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

72 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kilogram de faina
  • 600 ml. de lapte acru
  • eu am folosit iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 100g untura de porc la temperatura camerei
  • 1 ou
  • Pentru umlutura:
  • 250 de grame de branza de vaci proaspata sau gem
  • 1 ou
  • 100 de grame de telemea rasa,eu am folosit gem de caise.
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri lapte pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

21 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

8 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Violetta_Viola (Bucatar)

o sa incerc sa vedem cum vine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu pasta de sfecla,spanac si ardei