autor:

diana

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele cu gem

Autor: diana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 1 kilogram de faina, 600 ml. de lapte acru, eu am folosit iaurt, 1 lingurita de sare, 1 lingura de zahar, 25 de grame de drojdie proaspata, 100g untura de porc la temperatura camerei, 1 ou, , , Pentru umlutura:, 250 de grame de branza de vaci proaspata sau gem, 1 ou, 100 de grame de telemea rasa,eu am folosit gem de caise., 1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri lapte pt uns

Dificultate: Medie Timp: 3h

78 voturi

Mod de preparare

Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute sa creasca putin. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se face gaura in mijloc si punem maiaua apoi restul de iaurt si oul. Se framanta bine, bine, aluatul pana nu mai lipeste si se lasa la crescut o ora.

Se toarna aluatul pe masa de lucru si se intinde cu mana, se unge bine cu untura si se ruleaza. Il mai lasam 10 minute sa se odihneasca apoi il intindem si taiem in patratele potrivite pe care le umplem cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei dati a aluatului.

Asezam placintelele in tava cu partea unde s-a imbinat in jos pt a nu se desface si le lasam putin la crescut cam 30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptor. Toata smecheria e cum le rulezi, untura ajuta la desfacerea foite, foite a aluatului, deci atentie la sensul de rulare a placintelelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 7 comentarii

  • Alina , 20 august 2019

    Se poate folosi unt in loc de untura?

  • Violetta_Viola

    Violetta_Viola (Bucatar) , 21 aprilie 2016

    o sa incerc sa vedem cum vine

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    bunaciune!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Tare gustoase!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Delicioase.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Apetisante

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      foarte bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

78 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kilogram de faina
  • 600 ml. de lapte acru
  • eu am folosit iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 25 de grame de drojdie proaspata
  • 100g untura de porc la temperatura camerei
  • 1 ou
  • Pentru umlutura:
  • 250 de grame de branza de vaci proaspata sau gem
  • 1 ou
  • 100 de grame de telemea rasa,eu am folosit gem de caise.
  • 1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri lapte pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de diana
Prajitura caramel

Prajitura caramel

Pentru prepararea blatului: Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza

23 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort aniversar

Tort aniversar

Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare si jumatate din ingrediente Pt un blat: se separa albusurile

6 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi
Melci cu budinca

Melci cu budinca

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute. Oul

10 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri

Alina

Se poate folosi unt in loc de untura?

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
"Fatayer sabanegh"- Placinte arabesti cu spanac