Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute sa creasca putin. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se face gaura in mijloc si punem maiaua apoi restul de iaurt si oul. Se framanta bine, bine, aluatul pana nu mai lipeste si se lasa la crescut o ora.
Se toarna aluatul pe masa de lucru si se intinde cu mana, se unge bine cu untura si se ruleaza. Il mai lasam 10 minute sa se odihneasca apoi il intindem si taiem in patratele potrivite pe care le umplem cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei dati a aluatului.
Asezam placintelele in tava cu partea unde s-a imbinat in jos pt a nu se desface si le lasam putin la crescut cam 30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptor. Toata smecheria e cum le rulezi, untura ajuta la desfacerea foite, foite a aluatului, deci atentie la sensul de rulare a placintelelor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii