autor:

Sava Violeta

» » Aperitive

Placintele cu urda

Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba, 25 g drojdie, 150 ml de lapte, 75 ml de ulei, un ou, 2 linguri de zahar., , Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda, 5-6 linguri de zahar, doua linguri de marar tocat, 2 oua, 2 linguri gris, vanilie sau zahar vanilat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat: Se cerne faina, la mijloc se face o gaura in care punem drojdia, putin lapte cald si putin zahar, incorporand si putina faina. Se lasa plamada de maia sa creasca, apoi se framanta aluatul incorporandu-se pe rand laptele, oul, uleiul, zaharul si sarea. Se framanta pana cand se obtine o coca potrivita si aluatul se curata de pe maini. Se lasa sa creasca la caldura.

Preparare umplutura: Se amesteca urda cu zaharul, ouale, grisul, vanilia, mararul, sarea.

Se intind foi din aluat, se portioneaza, se umplu cu cate o lingurita de umplutura. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza

"Labaneh" cu sumac

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

5 voturi    1 comentariu
28h
Aperitive cu brinza
Chifle cu branza si cartofi

Chifle cu branza si cartofi

Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caizerliu Gabriela , 10 septembrie 2013

    Umplutura poate sa fie si see you brinza telemea , marar si ceapa ferde.

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Arata super placintelele tale!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba
  • 25 g drojdie
  • 150 ml de lapte
  • 75 ml de ulei
  • un ou
  • 2 linguri de zahar.
  • Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda
  • 5-6 linguri de zahar
  • doua linguri de marar tocat
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • vanilie sau zahar vanilat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sava Violeta
Parfait 4 - reteta rapida

Parfait 4 - reteta rapida

Se amesteca zaharul, cacao şi apa si se pun pe ochiul de aragaz la foc mic pana se omogenizeaza

9 voturi    4 comentarii
15 min
Inghetate
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Supă de salată verde

Supă de salată verde

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina

5 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Arata super placintelele tale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
ARDEI UMPLUT CU PASTA DE BRANZA SI MASLINE