autor:

Sava Violeta

» » Aperitive

Placintele cu urda

Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba, 25 g drojdie, 150 ml de lapte, 75 ml de ulei, un ou, 2 linguri de zahar., , Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda, 5-6 linguri de zahar, doua linguri de marar tocat, 2 oua, 2 linguri gris, vanilie sau zahar vanilat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat: Se cerne faina, la mijloc se face o gaura in care punem drojdia, putin lapte cald si putin zahar, incorporand si putina faina. Se lasa plamada de maia sa creasca, apoi se framanta aluatul incorporandu-se pe rand laptele, oul, uleiul, zaharul si sarea. Se framanta pana cand se obtine o coca potrivita si aluatul se curata de pe maini. Se lasa sa creasca la caldura.

Preparare umplutura: Se amesteca urda cu zaharul, ouale, grisul, vanilia, mararul, sarea.

Se intind foi din aluat, se portioneaza, se umplu cu cate o lingurita de umplutura. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crochete cu cas si sunca

Crochete cu cas si sunca

Nu am pus cantitățile necesare pentru ca nu le știu cu exactitate în grame.Eu gătesc în general

5 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Pogacele cu leurda si cascaval

Pogacele cu leurda si cascaval

Cartoful il fierbem in coaja, apoi il curatam, zdrobim ca pentru pireu si-l lasam sa se raceasca.

13 voturi    6 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caizerliu Gabriela , 10 septembrie 2013

    Umplutura poate sa fie si see you brinza telemea , marar si ceapa ferde.

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Arata super placintelele tale!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba
  • 25 g drojdie
  • 150 ml de lapte
  • 75 ml de ulei
  • un ou
  • 2 linguri de zahar.
  • Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda
  • 5-6 linguri de zahar
  • doua linguri de marar tocat
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • vanilie sau zahar vanilat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sava Violeta
Parfait 4 - reteta rapida

Parfait 4 - reteta rapida

Se amesteca zaharul, cacao şi apa si se pun pe ochiul de aragaz la foc mic pana se omogenizeaza

9 voturi    4 comentarii
15 min
Inghetate
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Supă de salată verde

Supă de salată verde

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina

5 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Arata super placintelele tale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Mic dejun cu gogosari si crema de branza