autor:

Sava Violeta

» » Aperitive

Placintele cu urda

Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iulie 2010

Ingrediente
Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba, 25 g drojdie, 150 ml de lapte, 75 ml de ulei, un ou, 2 linguri de zahar., , Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda, 5-6 linguri de zahar, doua linguri de marar tocat, 2 oua, 2 linguri gris, vanilie sau zahar vanilat, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat: Se cerne faina, la mijloc se face o gaura in care punem drojdia, putin lapte cald si putin zahar, incorporand si putina faina. Se lasa plamada de maia sa creasca, apoi se framanta aluatul incorporandu-se pe rand laptele, oul, uleiul, zaharul si sarea. Se framanta pana cand se obtine o coca potrivita si aluatul se curata de pe maini. Se lasa sa creasca la caldura.

Preparare umplutura: Se amesteca urda cu zaharul, ouale, grisul, vanilia, mararul, sarea.

Se intind foi din aluat, se portioneaza, se umplu cu cate o lingurita de umplutura. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu urda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pasta de branza

Pasta de branza

Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade

5 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Tartine vesele

Tartine vesele

Mixez branza de vaci, adaug maioneza, ridichea data pe razatoare amestecata cu uleiul de masline,sare,

18 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Caizerliu Gabriela , 10 septembrie 2013

    Umplutura poate sa fie si see you brinza telemea , marar si ceapa ferde.

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Arata super placintelele tale!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Arata grozav!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat: o jumatate de kg de faina alba
  • 25 g drojdie
  • 150 ml de lapte
  • 75 ml de ulei
  • un ou
  • 2 linguri de zahar.
  • Pentru umplutura: o jumatate de kg de urda
  • 5-6 linguri de zahar
  • doua linguri de marar tocat
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • vanilie sau zahar vanilat
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sava Violeta
Parfait 4 - reteta rapida

Parfait 4 - reteta rapida

Se amesteca zaharul, cacao şi apa si se pun pe ochiul de aragaz la foc mic pana se omogenizeaza

9 voturi    4 comentarii
15 min
Inghetate
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Supă de salată verde

Supă de salată verde

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina

5 voturi    8 comentarii
30 min
Supe de legume

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Arata super placintelele tale!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
PÂINE GUSTOASĂ SI LICHII CU BRÂNZĂ