Preparare aluat: Se cerne faina, la mijloc se face o gaura in care punem drojdia, putin lapte cald si putin zahar, incorporand si putina faina. Se lasa plamada de maia sa creasca, apoi se framanta aluatul incorporandu-se pe rand laptele, oul, uleiul, zaharul si sarea. Se framanta pana cand se obtine o coca potrivita si aluatul se curata de pe maini. Se lasa sa creasca la caldura.
Preparare umplutura: Se amesteca urda cu zaharul, ouale, grisul, vanilia, mararul, sarea.
Se intind foi din aluat, se portioneaza, se umplu cu cate o lingurita de umplutura. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii