autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de cartofi cu sos de mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
2 cesti de cartofi noi fierti si zdrobiti,, 125 g cascaval ras, , 2 linguri faina, , 1 ou batut, , 1/2 lingurita nucsoara rasa, , 1-2 linguri untdelemn., Pentru sos: 2 mere mari acrisoare curatate de coaja si de samburi, , 3 linguri de apa, , 2 linguri de frunze proaspete de menta, tocate, , 1-2 linguri de otet de mere.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii, cascavalul, faina, oul si nucsoara rasa se pun intr-un castron si se amesteca pana ce se obtine o pasta (nu trebuie frecati prea mult).
Se pune untdelemnul la incins intr-o tigaie groasa. Se fac gogoloase din cartofi, se turtesc in palma ca niste parjoale si se prajesc pe ambele parti. Trebuie sa fie brun-aurii si patrunse. Pe fiecare placinta se pune o lingurita de sos de mere si se servesc imediat. Sosul de mere: Se taie merele in bucati mai mari si se fierb in putina apa, pe flacara mica, pana cand se inmoaie. Se zdrobesc cu furculita, apoi se adauga otetul si menta, si se amesteca bine
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de cartofi cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 cesti de cartofi noi fierti si zdrobiti,
  • 125 g cascaval ras
  • 2 linguri faina
  • 1 ou batut
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1-2 linguri untdelemn.
  • Pentru sos: 2 mere mari acrisoare curatate de coaja si de samburi
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri de frunze proaspete de menta
  • tocate
  • 1-2 linguri de otet de mere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine bio cu multicereale