autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de morcovi cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati), :Pentru placintele - 500 g morcovi, , 1 cartof mare (160 g), , 3 bulbi de praz, , 2-3 crengute cimbru, , 1 ou, , 1 lingura faina, , piper,, 60 ml ulei., Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci, , 1 ceapa mica (de arpagic), , 30 g unt (margarina), , sare, , piper, , 2 linguri otet aromat,, 2-3 linguri suc de mere, , 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 40 g cascaval.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Placintelele - Morcovii si cartoful se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica, prazul se taie felii subtiri si se amesteca toate cu frunzele de patrunjel verde, se sareaza si se pipereaza. Separat, se amesteca bine oul cu faina. Din amestecul de legume se fac 20 de placintele, se dau prin ou si se prajesc, pe rand, circa 6-8 minute, in uleiul incins, intorcandu-se cand s-au rumenit pe cealalta parte. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta, se acopera cu un capac si se tin la cald in cuptorul incins la 100°C. Garnitura - Se curata ciupercile si se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile, se prajesc si ele 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se sareaza, se pipereaza, se “sting” cu otet/suc de mere si zeama de zarzavat si se lasa sa dea in cateva clocote. Placintelele calde se servesc impreuna cu garnitura de ciuperci, peste care se presara cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de morcovi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati)
  • :Pentru placintele - 500 g morcovi
  • 1 cartof mare (160 g)
  • 3 bulbi de praz
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • piper,
  • 60 ml ulei.
  • Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci
  • 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 30 g unt (margarina)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri otet aromat,
  • 2-3 linguri suc de mere
  • 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 40 g cascaval.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti