autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de morcovi cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati), :Pentru placintele - 500 g morcovi, , 1 cartof mare (160 g), , 3 bulbi de praz, , 2-3 crengute cimbru, , 1 ou, , 1 lingura faina, , piper,, 60 ml ulei., Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci, , 1 ceapa mica (de arpagic), , 30 g unt (margarina), , sare, , piper, , 2 linguri otet aromat,, 2-3 linguri suc de mere, , 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 40 g cascaval.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Placintelele - Morcovii si cartoful se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica, prazul se taie felii subtiri si se amesteca toate cu frunzele de patrunjel verde, se sareaza si se pipereaza. Separat, se amesteca bine oul cu faina. Din amestecul de legume se fac 20 de placintele, se dau prin ou si se prajesc, pe rand, circa 6-8 minute, in uleiul incins, intorcandu-se cand s-au rumenit pe cealalta parte. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta, se acopera cu un capac si se tin la cald in cuptorul incins la 100°C. Garnitura - Se curata ciupercile si se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile, se prajesc si ele 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se sareaza, se pipereaza, se “sting” cu otet/suc de mere si zeama de zarzavat si se lasa sa dea in cateva clocote. Placintelele calde se servesc impreuna cu garnitura de ciuperci, peste care se presara cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de morcovi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langosi cu branza si smantana

Langosi cu branza si smantana

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta dobrogeana modificata

Placinta dobrogeana modificata

Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul

9 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati)
  • :Pentru placintele - 500 g morcovi
  • 1 cartof mare (160 g)
  • 3 bulbi de praz
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • piper,
  • 60 ml ulei.
  • Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci
  • 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 30 g unt (margarina)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri otet aromat,
  • 2-3 linguri suc de mere
  • 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 40 g cascaval.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita cu mac