autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de morcovi cu ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 20 de bucati), :Pentru placintele - 500 g morcovi, , 1 cartof mare (160 g), , 3 bulbi de praz, , 2-3 crengute cimbru, , 1 ou, , 1 lingura faina, , piper,, 60 ml ulei., Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci, , 1 ceapa mica (de arpagic), , 30 g unt (margarina), , sare, , piper, , 2 linguri otet aromat,, 2-3 linguri suc de mere, , 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), , 40 g cascaval.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Placintelele - Morcovii si cartoful se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica, prazul se taie felii subtiri si se amesteca toate cu frunzele de patrunjel verde, se sareaza si se pipereaza. Separat, se amesteca bine oul cu faina. Din amestecul de legume se fac 20 de placintele, se dau prin ou si se prajesc, pe rand, circa 6-8 minute, in uleiul incins, intorcandu-se cand s-au rumenit pe cealalta parte. Se scot din tigaie, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta, se acopera cu un capac si se tin la cald in cuptorul incins la 100°C. Garnitura - Se curata ciupercile si se taie felii. Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in untul incins, pana ce devine sticloasa. Se adauga ciupercile, se prajesc si ele 3-4 minute, amestecand incontinuu. Se sareaza, se pipereaza, se “sting” cu otet/suc de mere si zeama de zarzavat si se lasa sa dea in cateva clocote. Placintelele calde se servesc impreuna cu garnitura de ciuperci, peste care se presara cascavalul ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de morcovi cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
PAINE DE CASA (MASINA)

PAINE DE CASA (MASINA)

Reteta este ptr masina de paine. Se pun ingredientele in ordinea urmatoare: apa, uleiul, zaharul,

28 voturi    7 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati)
  • :Pentru placintele - 500 g morcovi
  • 1 cartof mare (160 g)
  • 3 bulbi de praz
  • 2-3 crengute cimbru
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • piper,
  • 60 ml ulei.
  • Pentru garnitura de ciuperci - 750 g ciuperci
  • 1 ceapa mica (de arpagic)
  • 30 g unt (margarina)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri otet aromat,
  • 2-3 linguri suc de mere
  • 1/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa)
  • 40 g cascaval.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Fougasse cu ceapa rosie, rosii cherry si seminte