autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de spanac cu sos de nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari, fara codita), , 2 oua batute usor, , 2 cesti pesmet, , 1 ceasca nuca macinata, , 1 lingurita sos iute (Tabasco, Chili sau Ketchup iute), , 5-6 linguri ulei., Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, , 1 ceasca iaurt, , putin sofran (nu e obligatoriu).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si eventual, cu sofranul. Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de spanac cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari
  • fara codita)
  • 2 oua batute usor
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ceasca nuca macinata
  • 1 lingurita sos iute (Tabasco
  • Chili sau Ketchup iute)
  • 5-6 linguri ulei.
  • Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata
  • 1 ceasca iaurt
  • putin sofran (nu e obligatoriu).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Foccacia