autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de spanac cu sos de nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari, fara codita), , 2 oua batute usor, , 2 cesti pesmet, , 1 ceasca nuca macinata, , 1 lingurita sos iute (Tabasco, Chili sau Ketchup iute), , 5-6 linguri ulei., Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, , 1 ceasca iaurt, , putin sofran (nu e obligatoriu).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si eventual, cu sofranul. Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de spanac cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Sărățele cu chimen

Sărățele cu chimen

Aluatul se decongelează în aproximativ 2ore la temperatura camerei. După decongelare am întins

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari
  • fara codita)
  • 2 oua batute usor
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ceasca nuca macinata
  • 1 lingurita sos iute (Tabasco
  • Chili sau Ketchup iute)
  • 5-6 linguri ulei.
  • Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata
  • 1 ceasca iaurt
  • putin sofran (nu e obligatoriu).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post