autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de spanac cu sos de nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari, fara codita), , 2 oua batute usor, , 2 cesti pesmet, , 1 ceasca nuca macinata, , 1 lingurita sos iute (Tabasco, Chili sau Ketchup iute), , 5-6 linguri ulei., Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, , 1 ceasca iaurt, , putin sofran (nu e obligatoriu).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si eventual, cu sofranul. Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de spanac cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cuib de viespi

Cozonac cuib de viespi

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare:

9 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Coronită cu ciocolată din aluat dospit

Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,in ordinea urmatoare:

14 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari
  • fara codita)
  • 2 oua batute usor
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ceasca nuca macinata
  • 1 lingurita sos iute (Tabasco
  • Chili sau Ketchup iute)
  • 5-6 linguri ulei.
  • Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata
  • 1 ceasca iaurt
  • putin sofran (nu e obligatoriu).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca