autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele de spanac cu sos de nuci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari, fara codita), , 2 oua batute usor, , 2 cesti pesmet, , 1 ceasca nuca macinata, , 1 lingurita sos iute (Tabasco, Chili sau Ketchup iute), , 5-6 linguri ulei., Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, , 1 ceasca iaurt, , putin sofran (nu e obligatoriu).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si eventual, cu sofranul. Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele de spanac cu sos de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si ciuperci

placinta cu branza si ciuperci

se face o coca pt placinta din faina,drojdie,sare,ulei, se lasa la dospit cam 1 ora,si se ia si se

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu praz

Placinta cu praz

-se prepara un aluat din toate ingredientele ( daca este prea lipicios se mai adauge faina ) -se

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 12 frunze de spanac (mari
  • fara codita)
  • 2 oua batute usor
  • 2 cesti pesmet
  • 1 ceasca nuca macinata
  • 1 lingurita sos iute (Tabasco
  • Chili sau Ketchup iute)
  • 5-6 linguri ulei.
  • Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata
  • 1 ceasca iaurt
  • putin sofran (nu e obligatoriu).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu rosii si ceapa caramelizata