Ingrediente
Aluat:, 300 ml lapte, 300 gr faina, 30 gr unt, un praf de sare, , Umplutura:, mere / visine, 1 plic budinca de vanilie, 6 linguri de zahar, scortisoara, , Mai avem nevoie de:, 2 albusuri, pesmet, ulei pt prajit
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
9 voturi
Mod de preparare
Laptele, untul si praful de sare se pun intr-o cratita mai larguta pe foc. Cand fierbe se adauga toata faina odata, amestecand energic pana se desprinde de cratita (operatiunea dureaza max. 3 minute din momentul in care a dat laptele in fiert).
Rasturnam pe planseta de lucru si lasam putin sa se raceasca (5 min), cat sa putem pune mana pe el.
Cand nu mai frige aluatul, il framantam pana se aduna tot intr-o bila, pe care o infasuram in folie alimentara sau intr-o punguta de plastic. Lasam sa se raceasca complet, insa NU la frigider!
Intre timp pregatim umplutura:
Atat merele cat visinele si-au lasat sirop. Mai adaugan apa, cat sa acoperim putin fructele. Punem pe foc si adaugam jumatate din praful de budinca pentru fiecare umplutura.. Fierbem pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi dam de-o parte si lasam la racit.
Intindem din aluat foi cat mai subtiri, aprox 1 mm, din care portionam patrate sau dreptunghiuri. Punem umplutura la mijloc si impachetam, lipind bine marginile, ca sa nu iasa umplutura la prajit. Dupa ce am terminat de impachetat placintelele, le dam prin albusul batut putin cu furculita, apoi le tavalim prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Cand sunt rumenite bine pe ambele parti, le scoatem pe prosoape de hartie absorbanta. Le putem servi atat calde cat si reci. Sunt la fel de bune.
Pofta buna!