Intai se fierb cartofii si se lasa sa se scurga bine de apa-eu fac umplutura cu o zi inainte ptr ca cartofii sa nu fie aposi.
Se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga la cartofi si se amesteca impreuna facand un pireu gustos se mai poate adauga putin unt ,se da la gust cu sare si piper.
aluatul-se pune pe foc apa cu untul pina untul se topeste si apa este fierbinte aproape fierbe.
Intr-un vas se cerne faina si se adauga apa cu untul topit si se amesteca cu o lingura intai si dupa acea se framanta cu mana usor.
Este un aluat foarte usor moale.
Pe o plansa se presoara putina faina si cu o lingura se iau bucatele mici de aluat se intind intr-o foaie subtire se pune umplutura si se formeaza placintele mici.
Se pun in tava se ung cu putin ou si se presoara cu susan.
Se coc la 180 de grade 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Cand sant gata le punem intr-o cratita cu capac si le stropim cu putin ulei,sau grasime de pasare topita si le acoperim putin-raman fragede si foarte gustoase.
Merg foarte bine cu o farfurie de bors rosu si carne sau la o friptura de pasare.
Se pot face si cu orez sau cu umplutura de branzeturi sarate.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii