autor:

Daniela

» » Aluaturi si Foietaje

Placintele pe lespede ale Menucai

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 septembrie 2010

Ingrediente
1 kg faina, 60 g drojdie, l lingurita de zahar, 2 linguri ulei, sare, apa calda, Umplutura :, mere calite, brinza dulce de vaci, varza calita, brinza Focsani

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia cu zahar si am framintat un aluat putin mai moale, am lasat sa creasca la caldura,
l-am impartit in 17 mingiute de 100 g, l-am lasat iar sa creasca la cald, pe masa de lucru si apoi am lucrat fiecare mingiuta de aluat in parte : am uns bine masa si miinile cu ulei si am intins aluatul, am pus umplutura, am pliat in 2, am lipit bine marginile si apoi le-am copt pe lespede, la foc mic.
Am facut placintele cu brinza dulce si stafide, cu mere aromate si bogate in scortisoara, cu varza calita, piperata din belsug si cu brinza Focsani.
Vreau sa va spun ca de cind am fost la Alba Iulia, numai la placinte mi-a stat capul asa ca nu m-am lasat pina nu am probat reteta Menucai si au iesit minunate !
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele pe lespede ale Menucai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painici cu seminte

Painici cu seminte

Semintele se amesteca si se dau prin rasnita de cafea, faina se amesteca cea alba cu cea de secara,

1 vot    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

    Mariana, ma straduiesc sa ajung la nivelul celei care m-a invatat, daca se poate chiar sa o si depasesc !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Daniela, eu stiu cum sunt placintele Menucai. Cred ca si ale tale sunt la fel de bune!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

    Sunt sigura ca sunt delicioase! Imi plac placintele taranesti!

    • Fara foto

      monica iuliana (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010

      Sunt foarte bune...am fost anul acesta in Apuseni si am mancat la Pensiunea Danciu din Garda de Sus,pe care o recomand cu placere...undeva aproape de statiunea Arieseni...ne-au placut foarte mult...asa ca sigur voi incerca si eu.Felicitari si multumiri!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Par ft bune!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Daniela, nici nu stii ce bucurie mi-ai facut cu reteta asta! De cind le-am mincat la Alba aduse de Menuca calde si gustoase foc ne tot gindim la ele.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2010

      Delicioase si apetisante!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Pentru Costy1969 cu dedicatie : Reteta pe care am postat-o are un nume pe care nu trebuie eu sa il schimb, l-a dat Menuca, o doamna deosebita din Alba Iulia . Sintem pe un site culinar, nu facem inspectie in bucataria mea,nu ne dam cu parerea despre bucataria mea, nu stiti pe ce imi coc eu ardeii si vinetele si unde le coc asa ca va rog sa ne limitam doar la reteta sau , daca doriti, ignorati aceasta reteta

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

      Pastreaza o placinta si pentru mine...hi,hi,hi. Arata grozav ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Pe Valea Sebeşului se numesc "plăcinte pe chiatră". Pe lespede sunt bune şi clatitele! Mamă, fă pentru toate! Mâncare bună strămoşească!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Daniela, sa nu-i dai toate placintele lui Sidy. Vin si eu pentru cate una din fiecare. Sunt super bune!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Cred ca sunt o bunatate,voi face si eu asa ceva !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      bine,bine,dar in fotografii unde este lespedea? sunt placintele clasice,cu tot felul de umpluturi pe care le-ai copt pe aragaz,pe o tabla pe care coci ardei si vinete,nicidecum pe lespede.cred ca titlul trebuie schimbat.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

      Vai Danielo ce ai facut tu acolo.... Acuma vin la tine dupa una cu branza Focsani ! Excelente...am udat tastatura !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 60 g drojdie
  • l lingurita de zahar
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • apa calda
  • Umplutura :
  • mere calite
  • brinza dulce de vaci
  • varza calita
  • brinza Focsani

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Mariana, ma straduiesc sa ajung la nivelul celei care m-a invatat, daca se poate chiar sa o si depasesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi