autor:

lumi

» » Mancaruri cu peste

Platica cu sos de rosii decojite si ceapa

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
4 pesti (platica, caras, crap, pastrav) cca 1,5kg, 1 legatura de ceapa verde, 1ceapa alba, ulei pentru prajit, sare, 1/2 lingurita piper, faina si malai, patrunjel, 400g rosii decojite in sos de rosii, 4 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare


Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie.

Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor.

In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie.

Se adauga rosiile decojite si sucul de rosii, usturoiul taiat marunt.

Se asaza pe farfurie cate 1 peste si sos si se presara patrunjel verde.

Mamaliguta calda e binevenita langa peste si se mai poate servi si cu garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu sos de rosii decojite si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Minirulouri cu baby corn la gratar

Minirulouri cu baby corn la gratar

1.Pieptul spalat si zvantat se taie in fasii subtiri de cca.0,5 cm grosime care se intind un pic

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
somon la cuptor

somon la cuptor

;se pune mai intai cuptorul la incalzit la 210 grade.; se unge tava cu uleiul ,`punem pestele

16 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Incerc acum sa uploadez cateva din foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Incerc acum sa uploadez cateva din foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pesti (platica
  • caras
  • crap
  • pastrav) cca 1,5kg
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1ceapa alba
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1/2 lingurita piper
  • faina si malai
  • patrunjel
  • 400g rosii decojite in sos de rosii
  • 4 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Creveti cu unt, usturoi si cus-cus