autor:

lumi

» » Mancaruri cu peste

Platica cu sos de rosii decojite si ceapa

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
4 pesti (platica, caras, crap, pastrav) cca 1,5kg, 1 legatura de ceapa verde, 1ceapa alba, ulei pentru prajit, sare, 1/2 lingurita piper, faina si malai, patrunjel, 400g rosii decojite in sos de rosii, 4 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare


Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie.

Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor.

In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie.

Se adauga rosiile decojite si sucul de rosii, usturoiul taiat marunt.

Se asaza pe farfurie cate 1 peste si sos si se presara patrunjel verde.

Mamaliguta calda e binevenita langa peste si se mai poate servi si cu garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica cu sos de rosii decojite si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
ICRE DE PESTE

ICRE DE PESTE

Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc.

144 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crap cu sos de rosii

Crap cu sos de rosii

Pestele curatat si spalat se sareaza si pipereaza.Se presara si putin cimbru. Rosiile se decojesc

2 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Incerc acum sa uploadez cateva din foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2009

    Incerc acum sa uploadez cateva din foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 4 pesti (platica
  • caras
  • crap
  • pastrav) cca 1,5kg
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1ceapa alba
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1/2 lingurita piper
  • faina si malai
  • patrunjel
  • 400g rosii decojite in sos de rosii
  • 4 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
File de rechin cu legume