autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu peste

Platica si caras cu sos la tava

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
-1 platica, -1 caras, -2 cepe, -1 morcov mare, -1 bucata de telina, -2 ardei, -600 ml suc de rosii, -ulei, -1 legatura de patrunjel, -2 lamai, -1 capatana de usturoi, -sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt, morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ardeiul se taie fideluta, se pune totul intr-o tava, apoi se pune ulei si sucul de rosii, se amesteca si se introduce in cuptorul preincalzit. Se tine in cuptor pana sunt aproape facute legumele, dupa care se scoate tava afara si se pune patrunjelul tocat, o lamaie intreaga stoarsa si capatana de usturoi pisata. Se amesteca si se pune pestele umplandu-i burta cu sos si ungandu-l cu ulei. Deasupra se pun felii de lamaie si se introduce tava in cuptorul care este deja cald. Se tine pana se inmoaie pestele la foc nu prea tare (180*C).
Daca ti-a placut reteta noastra "Platica si caras cu sos la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Salau marinat la cuptor

Salau marinat la cuptor

Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta. Se prepara

13 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Cod pane

Cod pane

Pestele spalat, uscat in servet de hartie, se portioneaza,se marineaza pentru 10 minute in zeama

10 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Grigoras Razvan Dumitru , 25 mai 2014

    Bun bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Ce cine arata,vreau si eu o portie !

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte bun si aromat!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Orice mancare cu peste este grozava!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -1 platica
  • -1 caras
  • -2 cepe
  • -1 morcov mare
  • -1 bucata de telina
  • -2 ardei
  • -600 ml suc de rosii
  • -ulei
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2 lamai
  • -1 capatana de usturoi
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Ce cine arata,vreau si eu o portie !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune