Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula : faina, ou batut, pesmet ) de doua ori ( pt. a nu se sparge la prajit ) si se prajeste in ulei incins pe o parte si pe alta.
Mititeii se frig pe gratar ( ideea e ca trebuie sa ramana zemosi !!).
Carnatii se taie in bucati, se cresteaza la capete in cruce si se prajesc in ulei sau se gatesc pe gratar.
Cartofii se taie bastonase subtiri si se prajesc in ulei.Puneti un pic de sare , sa fie mai gustosi.
Castravetii murati si gogosarii se taie julienne ( fasii mai late ).
Ardeiul gras se taie pe jumatate, se scobeste de cotor si seminte si se umple cu mustar.
Rosia se taie pe jumatate si se frige pe gratar, cu putin sos de soia si sare.
Preparatul se aranjeaza pe un platou, impreuna cu garnitura de cartofi prajiti si muraturile, la imaginatia fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii