autor:

VALENTIN LITA

» » Fripturi

PLATOU CALD MUNTENESC

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 10 PORTII :, - mititei - 20 buc., - cascaval - 0.800 kg, - pesmet - 0.250, - oua - 2 buc., - faina - 0.200, - sare - 0.015, - carnati ( de care doriti ) - 0.600, - ulei -0.200, - rosii - 0.400, - sos soia - 0.150, - cartofi - 1.500, - mustar - 0.200, - gogosari in otet - 0.300, - castraveti murati - 0.300, - ardei gras - 0.200

Dificultate: Medie Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula : faina, ou batut, pesmet ) de doua ori ( pt. a nu se sparge la prajit ) si se prajeste in ulei incins pe o parte si pe alta.
Mititeii se frig pe gratar ( ideea e ca trebuie sa ramana zemosi !!).
Carnatii se taie in bucati, se cresteaza la capete in cruce si se prajesc in ulei sau se gatesc pe gratar.
Cartofii se taie bastonase subtiri si se prajesc in ulei.Puneti un pic de sare , sa fie mai gustosi.
Castravetii murati si gogosarii se taie julienne ( fasii mai late ).
Ardeiul gras se taie pe jumatate, se scobeste de cotor si seminte si se umple cu mustar.
Rosia se taie pe jumatate si se frige pe gratar, cu putin sos de soia si sare.
Preparatul se aranjeaza pe un platou, impreuna cu garnitura de cartofi prajiti si muraturile, la imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLATOU CALD MUNTENESC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet Santana

Cotlet Santana

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute

6 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Piept de porc cu mazare si friganele

Piept de porc cu mazare si friganele

Se pregateste carnea tocata se sareaza, pipereaza, boia si oregano, se toaca o ceapa marunt, se amesteca

4 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

    Culorile preparatelor contribuie si ele la frumusetea platoului, e imbietor!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Arata bine, felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

    Gustos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Arata minunat, cred ca si gustul e pe masura!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Pesmetul poate fi inlocuit cu susan sau alune macinate

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009

      Pare un platou de la nunta, botez...

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 31 iulie 2008

      arata foarte bine trebuie sa recunosc deja mi s-a facut foame.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - mititei - 20 buc.
  • - cascaval - 0.800 kg
  • - pesmet - 0.250
  • - oua - 2 buc.
  • - faina - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - carnati ( de care doriti ) - 0.600
  • - ulei -0.200
  • - rosii - 0.400
  • - sos soia - 0.150
  • - cartofi - 1.500
  • - mustar - 0.200
  • - gogosari in otet - 0.300
  • - castraveti murati - 0.300
  • - ardei gras - 0.200

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Culorile preparatelor contribuie si ele la frumusetea platoului, e imbietor!

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de porc in vin rosu