PLATOU CALD MUNTENESC

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
PLATOU CALD MUNTENESC

Ingrediente

  • PENTRU 10 PORTII :
  • - mititei - 20 buc.
  • - cascaval - 0.800 kg
  • - pesmet - 0.250
  • - oua - 2 buc.
  • - faina - 0.200
  • - sare - 0.015
  • - carnati ( de care doriti ) - 0.600
  • - ulei -0.200
  • - rosii - 0.400
  • - sos soia - 0.150
  • - cartofi - 1.500
  • - mustar - 0.200
  • - gogosari in otet - 0.300
  • - castraveti murati - 0.300
  • - ardei gras - 0.200

Mod de preparare

Cascavalul se taie sub forma de triunghiuri, de grosime potrivita, se impesmeteaza ( respectand regula : faina, ou batut, pesmet ) de doua ori ( pt. a nu se sparge la prajit ) si se prajeste in ulei incins pe o parte si pe alta.

Mititeii se frig pe gratar ( ideea e ca trebuie sa ramana zemosi !!).

Carnatii se taie in bucati, se cresteaza la capete in cruce si se prajesc in ulei sau se gatesc pe gratar.

Cartofii se taie bastonase subtiri si se prajesc in ulei.Puneti un pic de sare , sa fie mai gustosi.

Castravetii murati si gogosarii se taie julienne ( fasii mai late ).

Ardeiul gras se taie pe jumatate, se scobeste de cotor si seminte si se umple cu mustar.

Rosia se taie pe jumatate si se frige pe gratar, cu putin sos de soia si sare.

Preparatul se aranjeaza pe un platou, impreuna cu garnitura de cartofi prajiti si muraturile, la imaginatia fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise