autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Platou cu fructe de mare

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie pentru 2 portii de : 200-300 grame scoici, 2 bucati de noix de St Jacques, cativa creveti ( 8 am pus eu), 200 grame de inele de calamar, toate proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania, Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete., Pentru sos avem nevoie de : o ceapa mica taiata fin de tot, 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu ), 2 linguri de ulei de masline, sare, piper, un varf de cutit de pasta de ardei iute, un varf de cutit de boia, o lingura plina de smantana grasa, 2 catei de usturoi, o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.

Dificultate: Medie Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Preparare: am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la stors pret de cateva minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8 minute la foc mic.

Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intoracandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare. Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.
Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si puneme verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma deosebita. Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.
A fost cel mai reusit din ce am mancat la capitolul asta vreodata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Platou din fructe de mare si peste

Platou din fructe de mare si peste

File-ul de peste se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte si se scoate pe o farfurie. Crevetii

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Plachie de crap

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste. Pestele curatat,spalat si

26 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte bun! Arata minunat!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

    Imi place la nebunie!!!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Arata absolut super si nu mai vorbesc ce aroma are mancarea ta!*****

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Si eu sunt mare fan , o sa postez mai multe retete cu fructe de mare, multumesc pentru aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Apetisant. Imi plac foarte mult

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie pentru 2 portii de : 200-300 grame scoici
  • 2 bucati de noix de St Jacques
  • cativa creveti ( 8 am pus eu)
  • 200 grame de inele de calamar
  • toate proaspete dar cred ca se poate face si cu fructe de mare congelate daca gasiti de calitate. In Romania
  • Metro am observat ca are multe fructe de mare proaspete.
  • Pentru sos avem nevoie de : o ceapa mica taiata fin de tot
  • 150 ml vin alb (Chardonnay am pus eu )
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute
  • un varf de cutit de boia
  • o lingura plina de smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • o mana de patrunjel sau coriandru taiat fin.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun! Arata minunat!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Rulouri cu peste