Preparare: am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era cu smantana si ceapa si vin , eu am considerat ca ar da foarte bine si ceva picant si putin usturoi si am avut dreptate, a iesit minunat. Spalam bine toate fructele de mare si le lasam la stors pret de cateva minute timp in care ne ocupam de ceapa si o tocam fin de tot. Inelele de calamar pe pregatim inainte separat, punandu-le la calit cu o lingura de ulei de masline, putin vin alb si sare si le lasam asa vreo 7-8 minute la foc mic.
Intr-o tigaie mare punem ceapa la calit in ulei de masline si o lasam la foc mic de tot timp de cateva minute sa se inmoaie bine. Dupa aceea adaugam vinul si fructele de mare , aranjand in asa fel incat fiecare sa ajunga pe fundul tigaii ( de aceea este bine sa folositi una cat mai mare) . Asezonam cu putina sare si lasam sa clocoteasca la foc mic pana se deschid scoicile, intoracandu-le te toate incet cu o spatula sau o pensa mai mare. Dupa ce s-au deschis scoicile adaugam calamarii si pregatim sosul.
Punem praful de boia si pasta de ardei iute, lingura de smantana si cateii de usturoi zdrobiti si amestecam incet. Dupa ce incepe sa clocoleasca stingem focul si puneme verdeturile taiate fin. Fructele de mare nu trebuie lasate mult pe foc pentru ca se gatesc prea tare si isi pierd aroma, eu le-am lasat pret de 4-5 minute in total cu pregatit de sos cu tot. De asemenea aveti grija cu sarea , trebuie in catitati infime la fructele de mare. Au iesit foarte gustoase, sosul ramane in cantitate foarte mica dar suficienta cat sa le dea o aroma deosebita. Se servesc simple sau acompaniate de orez sau cartofi, eu le-am servit cu cateva rondele de cartofi natur, pensulati doar cu putin unt si cu ierburi proaspete.
A fost cel mai reusit din ce am mancat la capitolul asta vreodata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii