Creveti:
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.
Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.
Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.
Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.
Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.
Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.
Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii