autor:

Eileen

» » Mancaruri cu peste

Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Ingrediente
Creveti picanti:, 125 g pesmet, 1/2 lingurita chilli, 3 linguri seminte chimen zdrobite, 1/3 lingurita fulgi ardei iute, Zeama de la o lima, Jumatate kg creveti decorticati, Faina, 1 ou batut, , Scoici picante:, 2 catei usturoi, 1 legatura patrunjel tocat, 2 ardei iuti rosii tocati marunt, 4 linguri ulei masline, 500g scoici mari, 120ml vin alb sec, Zeama o lamaie, , Sparanghel crocant:, O mana de sparanghel, Ulei, Unt, , Sos gazpacho, 300g rosii cherry, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingurita zahar, 2 catei usturoi zdrobit, 3 linguri ulei masline, , Crutoane:, Paine fara coaja, 1 lingura ulei masline, , Sos de maioneza:, Coaja si zeama de la o lamaie verde, 6 linguri de maioneza, Coriandru

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Creveti:
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.

Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.

Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.

Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.

Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.

Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.

Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou marin cu Gazpacho si sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Somon la cuptori cu cartofi

Somon la cuptori cu cartofi

Eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in

12 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Eileen

    Eileen (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Am avut de lucru destul:))) dar s-a meritat!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Tentatie absoluta!***** Dar stiu ca ai avut"un pic" de lucru...ha ha ha...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Waw ! ce de bunatati yumi,yumi si ce bine arataaaaaaa... Felicitari !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

      Arată de milioane. Aş mânca o porţie acum.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Creveti picanti:
  • 125 g pesmet
  • 1/2 lingurita chilli
  • 3 linguri seminte chimen zdrobite
  • 1/3 lingurita fulgi ardei iute
  • Zeama de la o lima
  • Jumatate kg creveti decorticati
  • Faina
  • 1 ou batut
  • Scoici picante:
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 2 ardei iuti rosii tocati marunt
  • 4 linguri ulei masline
  • 500g scoici mari
  • 120ml vin alb sec
  • Zeama o lamaie
  • Sparanghel crocant:
  • O mana de sparanghel
  • Ulei
  • Unt
  • Sos gazpacho
  • 300g rosii cherry
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei usturoi zdrobit
  • 3 linguri ulei masline
  • Crutoane:
  • Paine fara coaja
  • 1 lingura ulei masline
  • Sos de maioneza:
  • Coaja si zeama de la o lamaie verde
  • 6 linguri de maioneza
  • Coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Eileen (Chef de cuisine)

Am avut de lucru destul:))) dar s-a meritat!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Midiile marinarului (Mexilhões á Marinheiro)