Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Ingrediente

  • Creveti picanti:
  • 125 g pesmet
  • 1/2 lingurita chilli
  • 3 linguri seminte chimen zdrobite
  • 1/3 lingurita fulgi ardei iute
  • Zeama de la o lima
  • Jumatate kg creveti decorticati
  • Faina
  • 1 ou batut
  • Scoici picante:
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 2 ardei iuti rosii tocati marunt
  • 4 linguri ulei masline
  • 500g scoici mari
  • 120ml vin alb sec
  • Zeama o lamaie
  • Sparanghel crocant:
  • O mana de sparanghel
  • Ulei
  • Unt
  • Sos gazpacho
  • 300g rosii cherry
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei usturoi zdrobit
  • 3 linguri ulei masline
  • Crutoane:
  • Paine fara coaja
  • 1 lingura ulei masline
  • Sos de maioneza:
  • Coaja si zeama de la o lamaie verde
  • 6 linguri de maioneza
  • Coriandru

Mod de preparare

Creveti:

Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.

Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.

Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.

Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.

Scoici:

Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.

Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.

Sparanghel:

Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.

Sos gazpacho:

Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.

Crutoane:

Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.

Sos de maioneza:

Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.

Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor