autor:

Eileen

» » Mancaruri cu peste

Platou marin cu Gazpacho si sparanghel

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2011

Ingrediente
Creveti picanti:, 125 g pesmet, 1/2 lingurita chilli, 3 linguri seminte chimen zdrobite, 1/3 lingurita fulgi ardei iute, Zeama de la o lima, Jumatate kg creveti decorticati, Faina, 1 ou batut, , Scoici picante:, 2 catei usturoi, 1 legatura patrunjel tocat, 2 ardei iuti rosii tocati marunt, 4 linguri ulei masline, 500g scoici mari, 120ml vin alb sec, Zeama o lamaie, , Sparanghel crocant:, O mana de sparanghel, Ulei, Unt, , Sos gazpacho, 300g rosii cherry, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingurita zahar, 2 catei usturoi zdrobit, 3 linguri ulei masline, , Crutoane:, Paine fara coaja, 1 lingura ulei masline, , Sos de maioneza:, Coaja si zeama de la o lamaie verde, 6 linguri de maioneza, Coriandru

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Creveti:
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.

Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.

Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.

Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.

Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.

Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.

Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou marin cu Gazpacho si sparanghel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine prajite cu naut

Sardine prajite cu naut

Punem sare peste sardine si dupa 5 min. le dam prin faina de grau si prajim in 6-8 ling ulei de masline.

10 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Eileen

    Eileen (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    Am avut de lucru destul:))) dar s-a meritat!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    Tentatie absoluta!***** Dar stiu ca ai avut"un pic" de lucru...ha ha ha...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Waw ! ce de bunatati yumi,yumi si ce bine arataaaaaaa... Felicitari !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2011

      Arată de milioane. Aş mânca o porţie acum.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Creveti picanti:
  • 125 g pesmet
  • 1/2 lingurita chilli
  • 3 linguri seminte chimen zdrobite
  • 1/3 lingurita fulgi ardei iute
  • Zeama de la o lima
  • Jumatate kg creveti decorticati
  • Faina
  • 1 ou batut
  • Scoici picante:
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel tocat
  • 2 ardei iuti rosii tocati marunt
  • 4 linguri ulei masline
  • 500g scoici mari
  • 120ml vin alb sec
  • Zeama o lamaie
  • Sparanghel crocant:
  • O mana de sparanghel
  • Ulei
  • Unt
  • Sos gazpacho
  • 300g rosii cherry
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 2 catei usturoi zdrobit
  • 3 linguri ulei masline
  • Crutoane:
  • Paine fara coaja
  • 1 lingura ulei masline
  • Sos de maioneza:
  • Coaja si zeama de la o lamaie verde
  • 6 linguri de maioneza
  • Coriandru

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Eileen (Chef de cuisine)

Am avut de lucru destul:))) dar s-a meritat!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Cus-cus cu file de peste la cuptor