Creveti:
Se pune apa cu zeama de la o lamaie la fiert. Se stinge focul si se tin crevetii decorticati 3 minute. Se scurg bine.
Se amesteca intr-un bol pesmet, chilli, chimen, ardei, zeama de la lima, sare, piper.
Se trec crevetii prin faina, apoi prin ou si pe urma prin amestecul de pesmet.
Se incinge un strat de cativa cm de ulei si se prajesc cate 2 minute pe fiecare parte. Se degreseaza pe un prosop de hartie.
Scoici:
Intr-o tigaie mare, rumeniti 2 minute in ulei, usturoiul si ardeiul.
Puneti apoi si scoicile si lasati sa fiarba 8 minute la foc mare.Turnati vinul si lasati sa se inmoaie scoicile. Presarati patrunjelul, zeama de lamaie si sarati dupa gust.
Sparanghel:
Se inchinge intr-o tigaie unt si ulei. Se adauga sparanghelul si se prajeste putin pe o parte si pe cealalta. Se condimenteaza.
Sos gazpacho:
Primele 4 ingrediente se zdrobesc pana formeaza un sos, apoi se adauga uleiul si se condimenteaza.
Crutoane:
Painea se taie cubulete si se prajeste in ulei, apoi se degreaseaza.
Sos de maioneza:
Se amesteca toate ingredientele. Se condimenteaza dupa gust.
Toate se aranjeaza pe un platou, iar sosul de maioneza se pune intr-un bol.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii