autor:

mirey

» » Mancaruri cu peste

PLATOU PANGASIUS CU OREZ SI LEGUME

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
500g file pangasius, 1 ou,faina,sare,apa minerala, 1 pahar orez, 2 cepe verzi, 200 g amestec legume(eu am folosit amestec de morcov, si porumb), ulei pentru prajit, feliute de lamaie pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Pestele se portioneaza(mie mi-au iesit 12 bucati),se aseaza pe un servetel sa absoarba surplusul de apa,se da prin faina,prin aluatul facut ca pentru snitele din ou,faina si apa minerala si se prajeste in ulei incins.
Se caleste ceapa cu delikat,se adauga orezul,se mai caleste un pic si se adauga 3 pahare de apa.Se lasa la fiert.
Se calesc si legumele si se aseaza toate pe un platou.Se orneaza cu feliute de lamaie.
Este suficient pentru 4 persoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "PLATOU PANGASIUS CU OREZ SI LEGUME" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scoici cu ciuperci si orez

Scoici cu ciuperci si orez

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand

6 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iulie 2012

    Am pregatit si eu aceasta reteta dar cu file de cod din asta am avut ...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

    Mie imi place tare mult pestele si cu toate ca am auzit o multime de comentarii pe seama pestelui pangasius, tot folosesc pentru ca imi place, si-apoi nu folosesc destul de des. Si eu am facut pe pat de legume, este delicios.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

    • Fara foto

      marius , 10 iulie 2009

      Reteta este interesanta si daca vreti ca idee, parerea mea e ca s-ar potrivi foarte bine cu salau in loc de pangasius! Salaul chiar este un peste foarte sanatos si nu are nici oase multe, deci puteti incerca!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Nu, eu am renuntat sa mai cumpar pangasius dupa ce am vazut cat de greu se scoate apa din el si practic se pregatea foarte greu, nu mai avea niciun gust si nici nu ramanea prea aspectuos.Dupa care, se tot spunea printre cunostinte ca nu ar fi sanatos.De fapt nici nu mai trebuie sa-ti spuna nimeni, poti sa iei hotararea si singur: mai cumpar sau nu.Eu vorbesc in principal de cel congelat pentru ca din asta se gaseste in zona mea.Nimeni din cati/cate cunosc nu este multumit/a de acest peste. In ceea ce priveste reteta aceasta, este o reteta buna dar cu alt tip de peste.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      E o reteta buna si poate fi folosit orice sortiment de peste...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Hai sa recunoastm ca toti am mancat pangasius pina am auzit ca nu este sanatos !!! Normal ca aceasta reteta se poate prepara si cu alt fel de peste....

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Se poate inlocui pangasius cu orice fel de peste file.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Si eu am aceeasi parere.Pangasiusul , mai ales cel congelat este.....Dam banii degeaba pe el.Oricat ai incerca sa elimini apa din el ,nu se poate.Parca este un burete, ceea ce ma face sa cred ca nu este sanatos sa mancam asa ceva.

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Si mie imi place pestele cu legume, dar am auzit ca, din pacate, pangasiusul nu este un peste asa de sanatos...trebuie sa ma reorientez..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 500g file pangasius
  • 1 ou,faina,sare,apa minerala
  • 1 pahar orez
  • 2 cepe verzi
  • 200 g amestec legume(eu am folosit amestec de morcov, si porumb)
  • ulei pentru prajit
  • feliute de lamaie pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta reteta dar cu file de cod din asta am avut ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor