autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou taranesc (2)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
Pentru &ldquopomana porcului&rdquo:, 600 g carne de porc, 1 pahar vin alb, Sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin, , Pentru garnitura de mazare:, 300 g mazare, 1 lingura ulei, 1 lingura unt, 1 ceapa mica alba, 1 morcov mic ras, , Pentru ochiurile romanesti:, 4 oua (pentru 4 portii), putin unt, 1 lingura otet, 1 praf de sare, , Se serveste alaturi de mamaliguta.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”, cu oua ochiuri romanesti, putina mazare (preferata mea) si mamaliguta :)



Se portioneaza carnea de porc in bucatele mici si se rumeneste intr-o cratita incapatoare cu putin ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga mirodeniile si se stinge cu putin vin (sau apa), dar nu varsati tot paharul odata, ci doar putin la inceput. Se completeaza, din cand in cand, cu vin. Cand este gata, se da deoparte.



Intre timp, se pune la fiert mazarea intr-o craticioara cu putina apa (cat s-o acopere de grosimea unui deget), se adauga o lingura de ulei si o lingura de unt, ceapa tocata marunt si un morcov ras. Este gata cand scade lichidul si este suficient fiarta.



Pentru ochiurile romanesti: se pune pe foc mic, intr-o craticioara mai adanca, apa, o lingura de otet si un praf de sare. Cand apa incepe sa bulbuceasca (nu asteptati sa fiarba), se amesteca cu o lingura si se pune oul, pentru ca, in vartej, albusul sa invaluie galbenusul. Trebuie sa fie cu zeama, dar gatite. Mie nu imi plac foarte moi, asa ca le fac mediu (au gust ca cele din copilarie). Si le pregatesc pe rand (dupa ce e gata unul, il scot, apoi il pun pe celalalt). Se sareaza la sfarsit. Se topeste putin unt intr-un ibric, apoi se toarna incetisor untul pe fiecare ou.



Se serveste alaturi de mamaliguta.



Timp total: aprox 1h 25min

Portii: 4

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/platou-taranesc-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc (2)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din varza murata cu carne de vita

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si

4 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

1.Fasolea cu bobul mare se fierbe in 2,5 dl. apa sarata, 15 minute, in vas acoperit.Se strecoara

19 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru &ldquopomana porcului&rdquo:
  • 600 g carne de porc
  • 1 pahar vin alb
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 foi de dafin
  • Pentru garnitura de mazare:
  • 300 g mazare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 morcov mic ras
  • Pentru ochiurile romanesti:
  • 4 oua (pentru 4 portii)
  • putin unt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Se serveste alaturi de mamaliguta.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
TOBA