autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu carne

Platou taranesc (2)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
Pentru &ldquopomana porcului&rdquo:, 600 g carne de porc, 1 pahar vin alb, Sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin, , Pentru garnitura de mazare:, 300 g mazare, 1 lingura ulei, 1 lingura unt, 1 ceapa mica alba, 1 morcov mic ras, , Pentru ochiurile romanesti:, 4 oua (pentru 4 portii), putin unt, 1 lingura otet, 1 praf de sare, , Se serveste alaturi de mamaliguta.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 25 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru un pranz in familie, am pregatit carne de porc in stil “pomana porcului”, cu oua ochiuri romanesti, putina mazare (preferata mea) si mamaliguta :)



Se portioneaza carnea de porc in bucatele mici si se rumeneste intr-o cratita incapatoare cu putin ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga mirodeniile si se stinge cu putin vin (sau apa), dar nu varsati tot paharul odata, ci doar putin la inceput. Se completeaza, din cand in cand, cu vin. Cand este gata, se da deoparte.



Intre timp, se pune la fiert mazarea intr-o craticioara cu putina apa (cat s-o acopere de grosimea unui deget), se adauga o lingura de ulei si o lingura de unt, ceapa tocata marunt si un morcov ras. Este gata cand scade lichidul si este suficient fiarta.



Pentru ochiurile romanesti: se pune pe foc mic, intr-o craticioara mai adanca, apa, o lingura de otet si un praf de sare. Cand apa incepe sa bulbuceasca (nu asteptati sa fiarba), se amesteca cu o lingura si se pune oul, pentru ca, in vartej, albusul sa invaluie galbenusul. Trebuie sa fie cu zeama, dar gatite. Mie nu imi plac foarte moi, asa ca le fac mediu (au gust ca cele din copilarie). Si le pregatesc pe rand (dupa ce e gata unul, il scot, apoi il pun pe celalalt). Se sareaza la sfarsit. Se topeste putin unt intr-un ibric, apoi se toarna incetisor untul pe fiecare ou.



Se serveste alaturi de mamaliguta.



Timp total: aprox 1h 25min

Portii: 4

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/02/platou-taranesc-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou taranesc (2)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui de tara cu smantana

Pui de tara cu smantana

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele

6 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Bors de perisoare

Bors de perisoare

1. Se curata zarzavatul si se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare. Intr-o oala punem 2 l de

12 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Violeta , 18 martie 2018

    Foarte bun acest meniu pentru cina.

  • Fara foto

    Viorel , 14 martie 2018

    Foarte frumos aranjate ,un meniu foarte bun pentru cina, imi place mult.

  • Fara foto

    Petrisor , 26 ianuarie 2018

    Foarte bun, gustos,la superlativ.

    • Fara foto

      Mariuca , 04 ianuarie 2018

      Iam, iam, iti lasa gura apa cand vezi acest preparat, bun si gustosssssssss.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 25 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru &ldquopomana porcului&rdquo:
  • 600 g carne de porc
  • 1 pahar vin alb
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 foi de dafin
  • Pentru garnitura de mazare:
  • 300 g mazare
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 morcov mic ras
  • Pentru ochiurile romanesti:
  • 4 oua (pentru 4 portii)
  • putin unt
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Se serveste alaturi de mamaliguta.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Violeta

Foarte bun acest meniu pentru cina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de vita