autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Ingrediente
800 g carne de porc, Puţină sare, , Pentru garnitura de mazăre:, 300 g mazăre, 1 lingură ulei, O linguriţă vegeta de casă, , Pentru ochiurile româneşti:, 4 ouă, Puţin unt slab, 1 lingură oţet, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul meniu.



Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.



Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta de casă şi se fierbe până se pătrunde.



Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.



Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.



Porţii: 4



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou mixt cu friptura si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de porc la tava cu ciuperci

Piept de porc la tava cu ciuperci

Se cresteaza bucata de carne, dar nu de tot, pe partea cu soriciul, la distanta de 15-20 mm. Preparati

4 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Piept de porc cu legume la cuptor

Piept de porc cu legume la cuptor

Se pregatesc legumele astfel:se curata ceapa si se taie pestisori mai mari,se curata dovlecelul si

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aneta , 03 februarie 2018

    Foarte , foarte bun.

  • Fara foto

    Nicolae , 02 februarie 2018

    O reteta foarte buna, gustoasa care merita incercata.

  • Fara foto

    Sonia , 22 ianuarie 2018

    Frumos prezentat pentru o cina , bunnnn de tot.

    • Fara foto

      Mioara , 12 ianuarie 2018

      O bunatate.

    • Fara foto

      Lelia , 03 ianuarie 2018

      Bun si gustos.

    • Fara foto

      Nuti , 28 noiembrie 2017

      Foarte bun, felicitari pentru acest meniu.

    • Fara foto

      Sonia , 22 noiembrie 2017

      O idee excelenta pentru cina, bravoo, foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • Puţină sare
  • Pentru garnitura de mazăre:
  • 300 g mazăre
  • 1 lingură ulei
  • O linguriţă vegeta de casă
  • Pentru ochiurile româneşti:
  • 4 ouă
  • Puţin unt slab
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Aneta

Foarte , foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mini rulade cu crusta crocanta