autor:

Anca E. Voicu

» » , , Aperitive cu carne, Fripturi, Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2017

Ingrediente
800 g carne de porc, Puţină sare, , Pentru garnitura de mazăre:, 300 g mazăre, 1 lingură ulei, O linguriţă vegeta de casă, , Pentru ochiurile româneşti:, 4 ouă, Puţin unt slab, 1 lingură oţet, 1 praf de sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti şi ardei copţi :) Coşuleţul este din napolitană şi e decorativ doar, întrucât se înmoaie de la ou, dar mie mi s-a părut simpatic :) Pentru a fi mai dietetic, ouăle le-am poşat, mazărea am fiert-o, iar carnea am ales-o mai slabă şi am gătit-o la grill, fără alte grăsimi. Am redus pe cât posibil grăsimile din întregul meniu.



Se porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se pătrunde bine.



Între timp, se pune într-o crăticioară mazărea cu puţină apă (cât s-o acopere de grosimea unui deget), se adaugă uleiul, vegeta de casă şi se fierbe până se pătrunde.



Pentru ochiurile româneşti: se pune pe foc într-o crăticioară mai adâncă, apa cu oţetul. Când apa începe să bulbucească (nu aşteptaţi să fiarbă), se amestecă cu o lingură şi se pune oul, pentru ca, în vârtej, albuşul să învăluie gălbenuşul. Mie nu îmi plac foarte moi, aşa că le fac spre mediu. Se pregătesc pe rând şi se scot pe platouri. Separat, se topeşte puţin unt, apoi se pune pe fiecare ou unt topit şi un praf de sare.



Se serveşte cu ardei copţi. Eu mi-am păstrat la congelator câteva punguţe cu ardei copţi, aşa că acum am scos o punguţă şi le-am pus doar sare, nu i-am mai făcut cu oţet, au fost simpli, dar gustoşi.



Porţii: 4



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/11/platou-taranesc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Platou mixt cu friptura si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Aneta , 03 februarie 2018

    Foarte , foarte bun.

  • Nicolae , 02 februarie 2018

    O reteta foarte buna, gustoasa care merita incercata.

  • Sonia , 22 ianuarie 2018

    Frumos prezentat pentru o cina , bunnnn de tot.

    • Mioara , 12 ianuarie 2018

      O bunatate.

    • Lelia , 03 ianuarie 2018

      Bun si gustos.

    • Nuti , 28 noiembrie 2017

      Foarte bun, felicitari pentru acest meniu.

    • Sonia , 22 noiembrie 2017

      O idee excelenta pentru cina, bravoo, foarte bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g carne de porc
  • Puţină sare
  • Pentru garnitura de mazăre:
  • 300 g mazăre
  • 1 lingură ulei
  • O linguriţă vegeta de casă
  • Pentru ochiurile româneşti:
  • 4 ouă
  • Puţin unt slab
  • 1 lingură oţet
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Aneta

Foarte , foarte bun.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas by copilou