autor:

Cely Snijec

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Poale in brau

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluatul:, 650 g faina, 2 galbenusuri, 50 g smantana, 100 g unt, 3 linguri zahar, o lingurita jumate de drojdie, un plic zahar vanilat, coaja unei lamai, 100 ml apa, 100 m lapte, Umplutura:, 300 g branza de vaci, un ou, 4 linguri zahar, un plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, o lingura faina, 50 g stafide, Siropul:, o ceasca de apa, 2 linguri zahar, un plic zahar vanilat, esenta de rom, zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

85 voturi

Mod de preparare

Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.
Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale in brau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
placinte cu branza poale'n brau

placinte cu branza poale'n brau

Aluatul In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic

6 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Poale-n brâu

Poale-n brâu

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină

6 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine):

    Am pregatit folosind reteta si am fost foarte incantata de ce a iesit!

  • Loredana_3009

    Loredana_3009 (Chef de cuisine):

    yammy... au iesit super si ca aspect , dar mai ales ca gust :)

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine):

    Am revenit si cu o fotografie, dak mai asteptam mult riscam sa nu mai am ce fotografa :)

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine):

      Foarte bune, multumesc de reteta!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Calinescu_Gabriela

    Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    minunate

  • Fara foto

    Anca Popian , 27 iunie 2014

    bune

  • Fara foto

    Covasala Maria , 21 martie 2014

    fff bune

    • Fara foto

      Anca Alexandra , 24 ianuarie 2014

      de la bunica mea am invatat un mod de "impletit" mai sofisticat decat cel din imagine :)

    • Fara foto

      Tereza Bortos , 24 ianuarie 2014

      sper sa o reusesc!

    • Mihaela_Andreescu

      Mihaela_Andreescu (Bucatar) , 06 octombrie 2013

      prajiturile mele preferate

    • Fara foto

      Ecaterina Ţupu Unchi , 19 iulie 2013

      ABIA AŞTEPT SĂ ÎNCERC REŢETELE PREZENTATE.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Multumesc pentru aprecieri

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Un adevarat deliciu de care nu ma pot satura niciodata. Sunt minunate..... Oricate as face, tot nu ajung.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2011

      O bunatate, prgatesc foarte des asa ceva dar ai mei tot mai vreau...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Foarte fine si arata divin!***** La favorite...

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Pun si eu poza cu poale-n brâu făcute de o superdoamnă din Suceava, profesoara de geografie Maria Cârmaci. Le-am devorat cu elevii prezenţi în Suceava la olimpiada de română, faza naţională. Mi-e dor de acest fel la care visam când îl citeam pe Creangă. Cely dragă, mulţumim de reţetă.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 01 februarie 2011

      Buuuuune! Vreau şi eu!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      fooaaarte bune!!!!si eu am facut aici dar nu au acelasi gust ca alea care le face mama cu brinza de la vacuta ei:)ale tale tare minunat mai arata!!:)*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Cely uite am sosit repede-repede sa primwsc si eu o branzoaica.... Dupa ce vin fetele buluc, s-ar putea sa nu mai ai ce imparti ! Tare fain arata...

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Poale in brau..de cand nu am mai mancattt ..tre " sa recunosc ca te pricepi ..sincer eram pregatita sa sp ca e prea mult aluat si putina compozitie insa ...nu mai sp asta pt cum arata finalul felicitari...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

      Cu branza si stafide....yumi,yumi sant pe gustul meu.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

85 voturi

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 650 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 g smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri zahar
  • o lingurita jumate de drojdie
  • un plic zahar vanilat
  • coaja unei lamai
  • 100 ml apa
  • 100 m lapte
  • Umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • o lingura faina
  • 50 g stafide
  • Siropul:
  • o ceasca de apa
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat la final

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Calinescu_Gabriela (Chef de cuisine)

minunate

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Esenta naturala din coji de portocale