Ingrediente
600 gr faina, 200 ml lapte + 1 lingura pentru uns, 50 gr drojdie proaspata, 2 linguri smantana, 300 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 6 oua, 100 gr unt, coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala, 300 gr branza vaci, 70-80 gr stafide, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: nespecificat
4 voturi
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam. Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala. Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie. Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii. Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi. Pofta buna!
Alte retete la fel de gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Georgeta Dobrescu , 09 februarie 2014
Cata faina, cata drojdie? Si zahar 0,200gr in ce cant. de lapte ?