autor:

autor

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Poale-n brau

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
600 gr faina, 200 ml lapte + 1 lingura pentru uns, 50 gr drojdie proaspata, 2 linguri smantana, 300 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 6 oua, 100 gr unt, coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala, 300 gr branza vaci, 70-80 gr stafide, 2 lingurite esenta de vanilie, 1 praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

4 voturi

Mod de preparare

Reteta de poale-n brau sau placintele moldovenesti umplute cu branza aminteste de copilarie, de momentele cand am fi lasat orice joc pentru a imbuca o placinta fierbinte, abia scoasa din cuptor.

Amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 50 ml lapte cald. Cat timp aceasta dospeste pregatim faina amestecata cu un praf de sare intr-un vas, apoi topim 200 g de zahar in lapte cald si separat topim untul. Punem maiaua peste faina, apoi adaugam laptele cald si indulcit, smantana si framantam. Adaugam 3 oua si framantam putin, pana se incorporeaza in aluat.Turnam untul topit peste aluat, 1 lingurita esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie sau portocala. Framantam aluatul cateva minute, pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Cat timp acesta sta la loc cald, asteptand sa creasca, pregatim umplutura. Amestecam branza de vaci cu 2 oua, 100 g zahar, 1 praf de sare, stafide si 1 lingurita esenta de vanilie. Intindem aluatul cu facaletul, apoi il portionam in patratele peste care punem branza de vaci. Prin indoirea spre interior a colturilor, acoperim umplutura plasata chiar in mijloc. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 25-30 minute sau pana devin aurii. Le servim reci reci sau calde, simple sau acoperite de zahar pudra, in fuctie de gusturi. Pofta buna!

Alte retete la fel de gustoase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Poale in brau

Poale in brau

Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca,

86 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Comaniciu , 16 septembrie 2014

    Sigur oul si lingura de lapte ramas se bat si se ung deasupra placintele inainte de a le introduce in cuptor. Scrie in reteta langa lapte + o lingura pentru uns

  • Fara foto

    Georgeta Dobrescu , 09 februarie 2014

    Sigur oul si lingura de lapte ramas se bat si se ung deasupra placintele inainte de a le introduce in cuptor. Scrie in reteta langa lapte + o lingura pentru uns

  • Fara foto

    Georgeta Dobrescu , 09 februarie 2014

    Sorry,sunt praf...acum am vazut ingredientele...abia astept sa fac si eu,imi plac tare mult :)

    • Fara foto

      Georgeta Dobrescu , 09 februarie 2014

      Cata faina, cata drojdie? Si zahar 0,200gr in ce cant. de lapte ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

4 voturi

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte + 1 lingura pentru uns
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri smantana
  • 300 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de la 1 lamaie/ portocala
  • 300 gr branza vaci
  • 70-80 gr stafide
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars