autor:

gicuta

» » Aluaturi si Foietaje

Placinte "Poale-n brâu"

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2015

Ingrediente
Aluat:, 500 g faina, 1 pliculet drojdie uscata, 150 g zahar, 2 oua, 250 ml lapte, 80 g unt, 50 ml ulei, coaja de lamaie, un praf de sare, , Umplutura:, 400 g branza vaci, 2 linguri smantana grasa, 2 oua, 100 g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 50 g stafide, esenta rom, coaja lamaie, 2 linguri cu gris(daca branza este prea moale), un praf de sare, , Pentru uns:, un ou

Dificultate: Medie Timp: 2h

52 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat:



Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute.

Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea . Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte.

Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit.Adaugam si coaja de lamaie.

Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.

Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc cu mana unde vom turna compozitia de oua si lapte , drojdia si jumatate din unt si ulei.

Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele , apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vre 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei.Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.

Punem aluatul in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).



Pentru umplutura:

Amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul ,un praf de sare si stafidele care au fost inmuiate in rom.



Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin . Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o vom taia in 16 patratele. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza. Impaturim fiecare patrat in forma de plic adunand marginile spre mijloc .Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte "Poale-n brâu"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

Queijadas de Sintra cu cocos (traditional portughez)

1)Pt. aluat: Amestecã apa, untul, fãina si sarea. Frãmântã bine. Lasã sã odihneascã 10

6 voturi    11 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Rodica_Georgescu

    Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2017

    Excelelenta reteta! FELICITARI!

Dificultate

Medie

Timp

2h

52 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 400 g branza vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • esenta rom
  • coaja lamaie
  • 2 linguri cu gris(daca branza este prea moale)
  • un praf de sare
  • Pentru uns:
  • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

24 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

20 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Rodica_Georgescu

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Excelelenta reteta! FELICITARI!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit