autor:

Fara foto

» » Aperitive

Pogacele

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
500 g jumari de porc, 5 oua, 1 ceasca de apa, 800-850 g faina, 50 g drojdie de bere, sare, susan

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se intinde o foaie de 5 mm grosime din care se taie bucati cu o forma speciala de prajituri. Se dau bucatile de aluat prin oul ramas, apoi se trec prin susan si se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau margarina. Se lasa la dospit 10-15 minute, dupa care se coc la foc moale, pana se rumenesc.
Daca nu exista forma speciala de prajituri, se vor face rotunde prin taierea aluatului cu paharul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pogacele cu jumari

Pogacele cu jumari

Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin

5 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Pogacele de post

Pogacele de post

Se framanta bine margarina si uleiul cu faina , se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine

4 voturi    6 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g jumari de porc
  • 5 oua
  • 1 ceasca de apa
  • 800-850 g faina
  • 50 g drojdie de bere
  • sare
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Ciuperci umplute de post