autor:

delicious flavours

» » Aluaturi si Foietaje

Pogacele cu cascaval si migdale

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2013

Ingrediente
-500 gr faina, -300 gr unt/margarina, -100 gr cascaval ras, -2 lingurite sare, -100 ml smantana pentru frisca, -2 galbenusuri, -1 lingurita zahar, -20 gr drojdie proaspata, -1 albus, -fulgi de migdale, -fulgi de chilli

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte. Intindem aluatul intr-o foaie de aprox 2 cm impaturam in 2, repeteam procedeul (intindem, impaturam in 2), invelim in folie alimentara si dam la frigider intre 10-12 ore. Eu de regula pregatesc aluatul seara si a doua zi le coc.
Scoatem aluatul din frigider, intindem, impaturam in 2, repetam procedeul si intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Ungem intreaga suprafata cu albus de ou, batut putin cu furculita, presaram fulgi de chilli si de migdale dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana se rumenesc la suprafata.
Daca ati lasat aluatul suficient de gros (cel putin de 2 cm grosime) veti vedea ce frumos se inalta pogacelele.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Plăcintă cu brânză sărată și ierburi aromate

Amesteci 6 ouă cu un praf de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, le bați spuma,

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2018

    Foarte bune!

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 16 mai 2013

    Dragele mele va multumesc ptr aprecieri! Intr-adevar sunt ff bune aceste pogacele, eu le fac saptamanal ptr cineva :P Va pup!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 07 mai 2013

    Minunate pogacele si foarte gustoase cu cascaval,merita incercate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 mai 2013

      Astea sunt o minunatie !!! Mai ales calde scoase din cuptor. Eu le fac de obicei cu jumari.

    • Mary

      Mary (Chef de cuisine) , 02 mai 2013

      Mmm...

    • Mary

      Mary (Chef de cuisine) , 02 mai 2013

      Delicioase :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -300 gr unt/margarina
  • -100 gr cascaval ras
  • -2 lingurite sare
  • -100 ml smantana pentru frisca
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingurita zahar
  • -20 gr drojdie proaspata
  • -1 albus
  • -fulgi de migdale
  • -fulgi de chilli

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

dantes (Chef de cuisine)

Foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval