autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de post

Pogacele de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
250 g margarina, 1 lingura zahar, 3 linguri rom sau putina esenta de rom, 100 ml ulei, 500 g faina, 1 praf de copt, sare, 150 ml apa minerala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine margarina si uleiul cu faina , se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine de tot.
Se lasa aluataul sa se odihneasca 30 minute.
Se intinde apoi coca si se taie cu forma rotunda. Se pun pogacelele in tava pe hartia de copt si se dau la cuptorul dinainte incalzit pina capata putina culoare.
Vor iesi niste pogacele foarte sfaramoase ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fursecuri cu scortisoare

Fursecuri cu scortisoare

Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci. Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara.

5 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Negresa cu gem

Negresa cu gem

Hidratam stafidele in esenta de rom si vanilie. Puteti folosi orice fel de gem, de prune, gutuie,

13 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Arata foarte bine, intotdeauna am fost amatoare indiferent de post sau nu. Felicitari, Sidy!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Si la mine se numesc pogacele,dar nu cred ca conteaza numele,conteaza reteta si sa incercam sa invatam una de la alta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Dar in zona voastra cum se numesc, Andreea ???

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Nu stiam denumirea asta.Arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Imi aminteste de bunica, numai ea ne facea pogacele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri rom sau putina esenta de rom
  • 100 ml ulei
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 150 ml apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Prajitura cu gem