autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Retete de post

Pogacele de post

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 martie 2009

Ingrediente
250 g margarina, 1 lingura zahar, 3 linguri rom sau putina esenta de rom, 100 ml ulei, 500 g faina, 1 praf de copt, sare, 150 ml apa minerala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se framanta bine margarina si uleiul cu faina , se adauga celelalte ingrediente si se framanta bine de tot.
Se lasa aluataul sa se odihneasca 30 minute.
Se intinde apoi coca si se taie cu forma rotunda. Se pun pogacelele in tava pe hartia de copt si se dau la cuptorul dinainte incalzit pina capata putina culoare.
Vor iesi niste pogacele foarte sfaramoase ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Prajitura marmorata

Prajitura marmorata

Se amesteca bine zaharul cu laptele apoi se adauga treptat faina si praful de copt, se separa in

16 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post
Negresa de post

Negresa de post

Blat: 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata,

11 voturi    3 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Sunt o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

    Arata foarte bine, intotdeauna am fost amatoare indiferent de post sau nu. Felicitari, Sidy!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

    Si la mine se numesc pogacele,dar nu cred ca conteaza numele,conteaza reteta si sa incercam sa invatam una de la alta.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Dar in zona voastra cum se numesc, Andreea ???

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

      Nu stiam denumirea asta.Arata foarte bine.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 martie 2009

      Imi aminteste de bunica, numai ea ne facea pogacele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri rom sau putina esenta de rom
  • 100 ml ulei
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 150 ml apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

27 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Sunt o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Marinata de peste cu legume sote