autor:

miclescumirela

» » Aperitive

Poienita de primavara

Autor: miclescumirela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miclescumirela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
300 g ciuperci micute, 1 piept de pui, 6 oua, 5 morcovi, ...400 g mazare congelata, 500 g cartofi, 50 ml otet, 3 foi de dafin Kotanyi, boabe de piper si mustar Kotanyi, 3 catei de usturoi, 300 ml ulei, 4-5 fire de ceapa verde, sare si piper dupa gust, putin marar verde, cateva buchetele de brocoli, 1 cutie porumb dulce

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Fierbem pieptul de pui si 5 oua (separat bineinteles).Din 2 fierte si cel ramas nefiert facem maioneza in care am pus si 2 linguri de mustar,cca 200-300 ml.
Punem la steamer mazarea,cartofii si morcovii.
Separat facem o marinata din ulei ,otet usturoi pisat si foi de dafin ,piper,boabe de mustar .Fierbem ciupercile 5 minute in marinata.

Punem intr-o forma imbracata in floie un rand de ciupercute cu piciorusele in sus,buchetele de brocoli ,putin aceapa verde tocata maruntel si marar .Adaugam porumb dulce, putina maioneza apoi un strat din cartofi razuiti .Punem putin piper si apoi sare ,adaugam un strat de oua razuite(cele 3 ramase fierte)
Apoi putina maioneza, un strat de mazare ,continuam cu pieptul de pui tocat marunt,porumb dulce si ultimul strat il facem din morcov razuit si inca putin porumb dulce .Acoperim tava si o dam la rece ptr cca 30 minute.Presam legumele putin ca sa nu se desfaca.Rasturnam cu grija si servim ,o salata delicioasa si frumoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada din carne de porc cu arome de primavara

Rulada din carne de porc cu arome de primavara

Inmuiem painea, o stoarcem bine, o punem intrun castron. Cartoful curatat, spalat, se razuieste pe

8 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Kaizer la cuptor in folie de aluminiu

Kaizer la cuptor in folie de aluminiu

Se ia o bucata de kaizer (daca este prea mare se poate taia in doua) si se "imbraca " in folie de

2 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Tare bine arata!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Imi place iar prezentarea este deosebita

  • miclescumirela

    miclescumirela (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

    Va multumesc foarte mult,poienita este grozava ,am incercat-o ptr prima data ,nu este grea ,legumele sunt delicioase. Incerc sa scriu pe forum dar nu reusesc,nu stiu de ce imi cere sa ma loghez mereu,aici pot posta acolo nu :(

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 03 iulie 2011

      Bravo! Arata grozav!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

      Abnegatie, migala, interes si un picutz de talent culinar ar fi nevoie ca sa prepari reteta ta. Tu le ai pe toate.

    • miclescumirela

      miclescumirela (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Multumesc foarte mult ,salata este delicioasa .Mazarea si morcovul sunt dulci .Maioneza se imbina grozav cu toate legumele.Iar ciupercile marinate sunt o nebunie D: .Merita facuta .

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Foarte bine arata si sigur e foarte buna...

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Minunata ideea de prezentare a legumelor!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 300 g ciuperci micute
  • 1 piept de pui
  • 6 oua
  • 5 morcovi
  • ...400 g mazare congelata
  • 500 g cartofi
  • 50 ml otet
  • 3 foi de dafin Kotanyi
  • boabe de piper si mustar Kotanyi
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml ulei
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • putin marar verde
  • cateva buchetele de brocoli
  • 1 cutie porumb dulce

Raporteaza reteta

Retete
de miclescumirela
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Prajim pulpele in ulei si le lasam deoparte se se scurga .Pisam usturoiul ,il punem in ulei la calit

5 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Crap la gratar cu sos de iaurt si usturoi

Spalam crapul si il dam cu sare din belsug, il punem pe gratar. Il lasam pe partea cu pielea cca

5 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Lasam untul la temperatura camerei ,il taiem cuburi,il punem desupra fainei intr-un castron.Adaugam

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele crocante